Skip to content

Як позбутись головного болю без пігулок: названо кілька дієвих лайфхаків

Софія Танченко

Новини Дніпра: Як позбутись головного болю без пігулок

У сучасному світі є безліч препаратів, які можуть позбавити вас головного болю. Але якщо це часта проблема – до будь-яких пігулок може виникнути звикання і, врешті-решт, вони перестануть вам допомагати. Але є кілька дієвих способів, як позбутись головного болю без вживання ліків, передає «Наше місто».

Як позбутись головного болю без пігулок

  1. Масаж. Починайте легкими круговими рухами масажувати область чола, поступово просуваючись до потилиці. Після цього перейдіть до зони вух і шиї. 
  2. Свіже повітря. Якщо відчуваєте нездужання, візьміть перепочинок і прогуляйтеся на вулиці – навіть 15 хвилин істотно поліпшать ваш стан. Якщо вийти не вдається, відкрийте вікно або побудьте на балконі.
  3. Їжа. Частою причиною головного болю є дефіцит рідини і зниження рівня глюкози в крові. Спробуйте зʼїсти щось гаряче – наприклад, кашу, суп або бульйон, і випити негазованої води.
  4. Гарячий чай з дрібкою кориці. Але пам’ятайте, що це – сильний алерген, тому варіант підійде не всім. Хорошою альтернативою стане м’ята, імбир або лимон – спробуйте пожувати їх, і біль як рукою зніме. 
  5. Холодний компрес. Цей спосіб допоможе впоратися з нездужанням, викликаним перенапруженням.
  6. Сон. Якщо головний біль застав вас вдома, можете прилягти поспати. Навіть година сну може піти на користь. Ще один чудовий варіант – теплий душ або ванна.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: