Skip to content

Економічний фронт: наявність надійного фінансового партнера є вкрай важливою

Економічний фронт: наявність надійного фінансового партнера є вкрай важливою

Український бізнес впродовж останніх років пройшов багато етапів змін і пристосування. Ті, хто витримав випробування ковідом, здавалося б, були готові до нових викликів. Але до війни не можна бути готовим. Воєнні дії змусили українські бізнеси проводити релокацію, повністю змінювати логістичні маршрути, приймати важливі рішення з управління співробітниками та товарною політикою. Однак, бізнес продемонстрував несподівану стійкість.

Доступні кредити для бізнесу

Програма «5–7–9», яку бізнес холодно сприйняв на старті, сьогодні для багатьох підприємців стала не лише дієвим інструментом для інвестицій та розвитку бізнесу, а й рятівним кругом, який допомагає триматися на плаву під час повномаштабної війни.

За час дії воєнного стану в Україні в рамках Державної програми «Доступні кредити 5–7–9 %» укладено 32 082 кредитний договір на загальну суму 126,1 млрд грн (у тому числі банками державного сектору — 24 512 кредитних договорів на суму 68,3 млрд грн).

Офіційна статистика Нацбанку за минулий рік показує, що найбільші прирости в кредитуванні українських підприємств показали держбанки: Укрексімбанк на 13,7 млрд грн (на 20 %) — до 82,9 млрд грн; Ощадбанк — на 10,6 млрд грн (на17 %) — до 71,7 млрд грн; Укргазбанк — на 10,59 млрд грн (на 21 %) — до 61,4 млрд грн; Приватбанк — на 9,7 млрд грн (на 52 %) — до 28,2 млрд грн.

Протягом 2022 року Укрексімбанк у рамках програми «Доступні кредити 5−7−9 %» надав 6,5 млрд грн. Загалом протягом строку дії програми Банк уже надав кредитів на загальну суму понад 10 млрд грн.

Незважаючи на військовий стан у країні, Банк активно надає кредити не лише на обігові кошти, а і продовжує активно розвивати корпоративне кредитування, підтримуючи, як великий бізнес, так і МСБ.

Досвід українських компаній, які співпрацюють з Укрексімбанком, ще раз доводить: наявність надійного фінансового партнера в нинішніх непростих умовах є вкрай важливою.

Банк який не підведе

Компанія «Монопак» — це один із лідерів у галузі виробництва гнучкої упаковки, термозбіжної та поліпропіленової етикетки в Україні. Понад 15 років компанія пропонує ринку широкий асортимент продукції, виготовлення якої включає найскладніші технології.

В умовах блекаутів, криз та воєнного стану в країні, компанія «Монопак» продовжила свою діяльність, забезпечуючи продовольчу та фармацевтичну сфери споживчою сировиною.

«Залучивши кредитні кошти за програмою «Доступні кредити 5–7–9 %”, згідно з якою держава компенсувала частину кредитного навантаження — нам вдалося зберегти робочі місця під час військової агресії. До того, ми змогли вдало зманеврувати під час стрімкого росту курсу долара влітку 2022 року завдяки відкритому кредитному ліміту в гривні. Завдяки кредитуванню від Укрексімбанку нам вдалося за час воєнних дій не тільки не зупинити свою діяльність, а й успішно впровадити нові технології та розширити свої ринки продажів», — зазначив директор компанії Віктор Шевченко.

«На сьогодні важливо підтримувати вітчизняні компанії та галузі. Адже те фінансування, яке надає Укрексімбанк, навіть в умовах воєнного стану дозволяє українським виробникам не лише зберегти свій бізнес, а й розвивати та масштабувати його», — зазначила керуюча філією Укрексімбанку в м.Дніпро Олександра Скоромна.

Категорія: Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: