Skip to content

Справжнє чудо: у Дніпрі лікарі врятували немовля з частиною шлунку у грудній порожнині

Софія Танченко

Новини Дніпра: Лікарі врятували дитину віком 18 днів

У Дніпрі до Відділення реконструктивно-пластичної хірургії новонароджених та дітей лікарні ім. Руднєва доправили маля у віці 18 днів. Як виявилося, у дитини була серйозна патологія, через що її довелося прооперувати, передає «Наше місто».

Попередньо, батьки поскаржилися лікарям на дистанційні хрипи, відходження в’язкого мокротиння без підвищення температури тіла, періодичну збудливість, поганий набір ваги.

Немовляті провели УЗД черевної та грудної порожнини, а також сечовивідних шляхів, хребта, спинного мозку та кульшових суглобів. Під час УЗД грудної порожнини виявилося, що частина шлунку знаходиться в грудній порожнині.

Для підтвердження діагнозу провели рентгенограму. Результат: рентген ознаки кили стравохідного отвору діафрагми.

Лікарі провели хірургічне лікування в обсязі: лапаротомія, низведення шлунку, крурорафія, фундоплікація за Ніссеном, проведення живлячого кишкового зонду.

Після операції дитина отримала курс інтенсивної терапії та післяопераційної реабілітації. Через місяць малечу виписали додому з відновленим станом здоров’я.

Наші лікарі продовжують рятувати дітей. Навіть таких маленьких. Немає жодних сумнівів, що ці люди справжні професіонали!

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: