Skip to content

Випрошувала українську: в Дніпрі в одному з магазинів розгорівся мовний скандал

Софія Танченко

Новини Дніпра: Мовний скандал у магазині "Вина світу"

У Дніпрі розгорівся черговий мовний скандал. У одному з магазинів популярної мережі алкогольних напоїв персонал категорично відмовлявся обслуговувати покупчиню українською мовою. Ба більше, двоє хлопців намагалися довести жінці, що не зобов’язані говорити з нею рідною мовою і що вона нібито порушує їх конституційні права. Про цей інцидент дніпрянка Вікторія Наріжна розповіла на своїй сторінці у Facebook, передає «Наше місто».

За її словами, двоє хлопців на ім’я Олександр та Павло відмовлялися обслуговувати її українською і заявляли, що своєю вимогою вона порушує їхні конституційні права. Вони навіть цитували Конституцію з уже відкритого на телефоні посилання з відповідною статтею, ніби готувалися ло цього. При чому цитували вони її синхронно, автоматично перекладаючи на російську.

«Я була дуже обурена, що я маю ще випрошувати свою українську», – згадує жінка.

Її допис почали масово поширювати у соцмережі. Люди залишали коментарі на офіційній сторінці мережі магазинів у Дніпрі. Але згодом сторінку магазину зробили приватною і власники жодної відповіді не оприлюднили.

“Мені хотілося, щоб ті люди, які відповідають за бренд, якщо не по всій Україні, то принаймні в Дніпрі, принесли мені вибачення і також іншим україномовним споживачам, які приходять до їхнього магазину та зіштовхуються з такими ж проблемами”, — говорить жінка.

Повернувшись до того магизину у супроводі журналістів Вікторія помітила, що там працюють абсолютно інші люди.

«Менеджер Андрій розповів нам, що безстрашні лицарі «рускай словєсності» Павло та Олександр більше у них не працюють. На питання, чому я про це дізнаюся лише завдяки тому, що приїхала з журналістами, а не через вибачення керівництва мережі, відповіді він надати не зміг», – каже Вікторія.

Згодом їй все ж таки зателефонувала адміністратор регіональної мережі та щиро вибачилася за те, що трапилося.

«Говорила українською, пропросила про особисту зустріч, бо хотіла би принести вибачення. Запевненяла у патріотизмі мережі та обіцяла працювати над якістю персоналу», – додала Вікторія.

За матеріалами Суспільне

Категорія: Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: