Торт із кабачків — ідеальний варіант як перекусів, так і для повноцінної вечері чи добавки до обіду. Готувати його просто, не треба дорогих інгредієнтів. Тим паче, що зараз сезон кабачків у розпалі, а цей овоч стрімко дешевшає. Наразі у торгівельних точках Дніпра за кілограм кабачків просять 20 грн. Тож саме час готувати креативний торт, пише «Наше Місто» з посиланням на Уніан.
Нам знадобиться:
- Молоді кабачки – 2 шт. (вага близько 1 кг)
- Борошно – 1 ст.
- Яйця – 4 шт.
- Майонез – 0,5 ст.
- Часник – 2-3 зубчики
- Помідори – 4 шт.
- Сіль, перець – за смаком
- Зелена цибуля – кілька пір’їнок
Приготування:
Кабачки натерти на крупній тертці, злегка віджати, щоб прибрати зайву рідину. Додати яйця, борошно, посолити та поперчити. Все змішати, щоб вийшло тісто, як на оладки.
Сковороду злегка змастити олією й випікати на ній млинці. Тісто потрібно просто розмазати ложкою по сковорідці, щоб млинці не вийшли занадто товстими. Обсмажувати їх з двох боків. Вийде приблизно 5 млинчиків. Готові млинці остудити.
У майонез додати пропущений через прес часник і перемішати. Помідори нарізати кружечками якнайтонше.
Збираємо торт. Млинець змастити майонезом (не дуже густо), зверху розкласти кружечки помідорів, потім знову млинець і т.д.
Верхній шар просто прикрасити майонезом, помідором і зеленою цибулею. Готовий торт прибрати в холодильник на півгодини.