Skip to content

Виплати від ООН: хто в Україні може отримати гроші та як подати заявку

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Виплати від ООН

В Україні продовжується прийом заявок на грошову допомогу від УВКБ ООН. Програма орієнтована на вразливі категорії осіб ВПО, постраждалих від військових дій та тих, хто повернувся до свого постійного місця проживання в певні регіони України, пише “Наше місто”.

На допомогу можуть претендувати родини, які не отримували раніше допомогу від міжнародних організацій, мають дохід, менш ніж 5 400 грн на одну людину, а також належать до таких категорій і критеріїв вразливості:

  • переселенці, які перемістилися після 24 лютого 2022 року;
  • особи, які не виїздили після 24 лютого, але постраждали від воєнних дій у Дніпропетровській, Полтавській, Одеській, Запорізькій, Кіровоградській, Черкаській, Харківській, Чернігівській, Сумській, Миколаївській, Херсонській областях (перелік може бути доповнений);
  • люди, які через воєнні дії були вимушені залишити свої домівки, та вже повернулися до постійного місця проживання (зокрема, і з-за кордону).

Для отримання виплат необхідно звернутися до пунктів реєстрації благодійного фонду Право на захист, який є партнером УВКБ ООН. Адреси та графік роботи пунктів реєстрації можна подивитися за посиланням.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: