Skip to content

День медпрацівника України перенесли: причина і нова дата

Дата святкування Дня медичного працівника України стала фіксованою та перенесена на липень. Про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на офіс Президента.

Володимир Зеленський підписав указ про святкування Дня медичних працівників 27 липня. Як зазначається в документі, таке рішення ухвалено за ініціативи Міністерства охорони здоров’я України.

«Ураховуючи значення сфери охорони здоров’я та внесок її працівників у забезпечення життєво важливих інтересів людини, суспільства і держави, засвідчуючи відданість медичних працівників справі надання медичної допомоги, збереження здоровʼя та рятування людських життів, на підтримку ініціативи Міністерства охорони здоровʼя України постановляю: установити в Україні професійне свято працівників сфери охорони здоровʼя – День медичних працівників, яке відзначати щороку 27 липня», – йдеться в указі.

Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

У Міністерстві охорони здоров’я зазначають, що таке рішення було викликане тим, що українські медики не повинні мати жодних спільних дат з терористичною росією, яка щодня вбиває мирне населення.

Нагадаємо, раніше День медичного працівника в Україні відзначали кожної третьої неділі червня.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: