Skip to content

Де в Україні платять найвищу пенсію: Дніпропетровщина входить до четвірки лідерів

У держбюджеті на 2023 рік передбчено 442,3 млрд гривень на фінансування пенсійного забезпечення та соціального захисту. Про це повідомляє «Наше Місто» з посиланням на Фокус.

В Україні найвищими вважаються пенсії від десяти тисяч гривень. Однак їх одержує меншість. Ці виплати припадають на 7,3% пенсіонерів, або на 776 328 осіб. Середній розмір таких пенсій становить 14 676 гривень, а максимальний — 20 930 гривень.

Крім того, в Україні є спеціальні пенсії для окремих категорій громадян, для яких виплати розраховувалися за іншими правилами. Як повідомив міністр соціальної політики Микола Шамбір, призначення всіх спецпенсій, крім військових, скасовано, а вже призначені перераховуватися не будуть.

Раніше в Україні діяли декілька спеціальних пенсійних режимів:

  • для колишніх військових і силовиків;
  • для «чорнобильців»;
  • для колишніх прокурорів;
  • для колишніх держслужбовців;
  • для колишніх суддів.

За даними Мінсоцполітики, станом на 1 січня поточного року спеціальні пенсії в Україні у розмірі 96 196 грн отримували 3594 колишні судді.

Найвищі пенсії

Як повідомили в Пенсійному фонді, найвищі середні пенсії отримують у Києві – 7 129 гривень; на другому місці Донецька область з показником 6 560 гривень; за нею – Луганська, де найвища пенсія –  6 049 гривень та Дніпропетровська — 5 804 гривні.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: