Skip to content

Найскладніше – це комбіновані поранення: як лікарі Дніпра рятують поранених бійців (Фото)

Порятунок поранених у Дніпрі - Наше Місто

Щодня до медзакладів Дніпра доставляють українських військовослужбовців, які отримали поранення у боях із рашистами. Кожен робочий день лікарі та медсестри рятують наших мужніх захисників. Про роботу медиків однієї із міських лікарень розповідає журналіст «Наше місто».

Порятунок поранених у Дніпрі - Наше Місто

Сергій отримав тяжке уламкове поранення на Донецькому напрямку. В окоп бійця прилітала міна. Першу допомогу солдату надали побратими.

– Поранило «на нулі». Коли в окоп «прилетіла» міна, я впав і не знав, що зі мною відбувається, – розповідає Сергій, – Голова страшенно паморочиться. У вухах дзвенить. Кричу: «Хлопці, мене контузило! Відчуваю, під бронежилетом мокро. Все тече! Хлопці стали бинти просовувати під броник. А біль такий, що терпіти не можна. Я взяв у зуби якусь тріску, щоб не закричати. Але головне врятували! Привезли сюди. Дякую лікарям. На антибіотиках почуваюся нормально.

Порятунок поранених у Дніпрі - Наше Місто

У сусідній палаті лежить В’ячеслав. Його теж сильно посікло ворожими уламками. Але боєць сподівається повернути на фронт.

  – При виході на штурм підірвався на розтяжці, – каже В’ячеслав, – це було на Авдіївському напрямку. Вибухнула граната. У тілі понад 50 уламків. Але лікують мене чудово. Є надія повернутись до хлопців. Адже я воюю з 24 лютого 2022-го. Коли почалося вторгнення, чотири години просидів біля телевізора, слухав новини. Хвилювання та гнів не давали спокою. Цього ж дня пішов у військкомат. Дружина та дочка намагалися відмовити. Але я пішов боронити нашу країну. Зараз моя сім’я мене дуже підтримує. Сумую за ними. Дочці п’ять років, і вона вже обіграє мого батька у шашки. Збирається записатися на танці.

Порятунок поранених у Дніпрі - Наше Місто

На жаль, поранених бійців лише у цій лікарні чимало. Лікарям доводиться працювати практично без вихідних, щоби повернути Героїв до життя.

  – До нас надходять бійці, в основному, з вогнепальними осколковими пораненнями нижніх і верхніх кінцівок, черевної порожнини та грудної клітки, – розповідає лікар-хірург Вадим, – Доводиться надавати найрізноманітнішу допомогу. Найскладніше, коли комбіновані поранення. Коли в одного бійця уражені різні ділянки тіла. Але медики нашої лікарні – одна команда. Працюємо злагоджено та ефективно. Найчастіше, без вихідних.

Автор Олександр Розумний

Фото Володимир Федоришев

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: