Skip to content

Найпопулярніша літня страва: фаршировані кабачки в духовці

Фаршировані овочі популярні в будь-який сезон. Але зараз літо – пора молоденьких кабачків, які, звичайно, вже можна фарширувати. Начинки використовуються найрізноманітніші: овочеві, м’ясні, з крупами та з сиром. Сьогодні будемо готувати кабачки з курячим фаршем, булгуром і смаженою цибулею. Рецептом ділиться сайт «Наше Місто»  з посиланням на Smachno.ua.

Інгредієнти:

  • Курячий фарш 100 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Булгур 3 ст. л.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Сметана 100 мл.
  • Вода 1 склянка
  • Борошно 1 ст.л
  • Цукор до смаку
  • Перець до смаку
  • Сіль до смаку
  • Кабачки 2 шт.

Приготування:

Заливаємо булгур гарячою водою і даємо крупі набухнути.  

Нарізаємо цибулю та обсмажуємо її на розігрітій олії до золотистого кольору.

Нарізаємо кабачки впоперек шматочками завдовжки 8-10 см і виймаємо ложкою серединку, залишаючи дно, товщиною 1,5 см.

Змішуємо цибулю, курячий фарш і булгур.

Начиняємо фаршем кабачки.

Робимо соус: томатну пасту розводимо у воді і додаємо сметану.

Додаємо в соус цукор, сіль і перець.

Заливаємо соусом кабачки, кладемо в соус м’якоть із кабачків.

Запікаємо кабачки в розігрітій до 200 °С духовці 25-30 хвилин.

Під час запікання, час від часу, поливаємо кабачки соусом.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: