Фаршировані овочі популярні в будь-який сезон. Але зараз літо – пора молоденьких кабачків, які, звичайно, вже можна фарширувати. Начинки використовуються найрізноманітніші: овочеві, м’ясні, з крупами та з сиром. Сьогодні будемо готувати кабачки з курячим фаршем, булгуром і смаженою цибулею. Рецептом ділиться сайт «Наше Місто» з посиланням на Smachno.ua.
Інгредієнти:
- Курячий фарш 100 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Булгур 3 ст. л.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Сметана 100 мл.
- Вода 1 склянка
- Борошно 1 ст.л
- Цукор до смаку
- Перець до смаку
- Сіль до смаку
- Кабачки 2 шт.
Приготування:
Заливаємо булгур гарячою водою і даємо крупі набухнути.
Нарізаємо цибулю та обсмажуємо її на розігрітій олії до золотистого кольору.
Нарізаємо кабачки впоперек шматочками завдовжки 8-10 см і виймаємо ложкою серединку, залишаючи дно, товщиною 1,5 см.
Змішуємо цибулю, курячий фарш і булгур.
Начиняємо фаршем кабачки.
Робимо соус: томатну пасту розводимо у воді і додаємо сметану.
Додаємо в соус цукор, сіль і перець.
Заливаємо соусом кабачки, кладемо в соус м’якоть із кабачків.
Запікаємо кабачки в розігрітій до 200 °С духовці 25-30 хвилин.
Під час запікання, час від часу, поливаємо кабачки соусом.