Skip to content

Зробила синові смертельну ін’єкцію: мати-вбивця з Дніпра проведе за гратами 11 років

У Дніпрі жінка-фармацевт зробила своєму синові віком 1 рік 8 місяців смертельну ін’єкцію з сильнодіючим кардіостимулюючим лікарським засобом. Дитина померла, а мати проведе 11 років за гратами. Про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на Дніпропетровську обласну прокуратуру.

Дніпропетровська обласна прокуратура відстояла у суді апеляційної інстанції покарання у вигляді 11 років позбавлення волі місцевої мешканки за фактом умисного вбивства малолітньої дитини (п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України).

Прокурори у суді довели, що у вересні 2021 року 39-річна жінка, будучи  фармацевтом з медичною освітою, зробила ін’єкцію своєму сину віком 1 рік 8 місяців з сильнодіючим кардіостимулюючим лікарським засобом, забороненим до вільного продажу.

У стані клінічної смерті хлопчика госпіталізовано до обласної дитячої лікарні. Дитина померла в реанімаційному відділенні від гострого отруєння препаратом.

Так, у березні 2023 року обвинувачену визнано винною у вчиненні інкримінованого злочину та засуджено до покарання меншого, ніж передбачає санкція статті – 8 років позбавлення волі.

Прокурори не погодилися з вироком суду першої інстанції у зв’язку з м’якістю та оскаржили його в апеляційному порядку.

Дніпровський апеляційний суд, ретельно дослідивши матеріали, підтримав позицію сторони обвинувачення та ухвалив новий вирок. Наразі вирок  набрав законної сили.

Категорія: Важливо, Кримінал, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: