Skip to content

Модний японський десерт “Моті”: рецепт за 15 хвилин і без випічки

Ксенія Куземко

Моті – традиційний десерт японської кухні. В його основі незвичне тісто з рисового борошна, яке робить таку страву низькокалорійною і дуже поживною. Можна обрати будь-яку начинку на свій смак і з задоволенням пригощати рідних, пише кореспондент «Наше місто».

Інгредієнти:

  • Вода – 360 мл
  • Цукор – 70 г
  • Борошно із клейкого рису – 320 г
  • Соняшникова олія – 40 мл
  • Сіль – 1/4 ч. л.
  • Ванілін – 0,5 г
  • Барвник
  • Кукурудзяний крохмаль – 15 г
  • Сир – 300 г
  • Згущене молоко – 70 г
  • Полуниця – 200 г (11 штук)

Покрокове приготування

У миску налийте воду та насипте цукор. Додайте клейке рисове борошно і замісіть тісто по консистенції, як густа сметана.

Потім додайте олію, кілька крапель водорозчинного барвника та ванілін для аромату.

Перекладіть масу в антипригарний посуд і прогрівайте на середньому вогні, постійно помішуючи.

Через кілька хвилин, коли маса почне загусати, зменште вогонь і продовжіть варити, помішуючи на маленькому вогні.

Замісіть лопаткою густе тісто, схоже на пластилін. Згорніть його в кульку, загорніть у плівку і залиште охолоджуватися при кімнатній температурі.

Приготуйте начинку: до сиру додайте сире згущене молоко, змішайте блендером. Підготуйте полуницю.

Тісто поверніть у ковбаску і поділіть на 11 частин, скачайте кульки. Посипте робочу поверхню кукурудзяним крохмалем.

Розкотіть кожну кульку в пласт, покладіть спочатку сирну масу, потім цілу полуницю, зверху знову сир.

Загорніть зверху тістом і сформуйте тістечко у формі кулі. Так зробіть 11 тістечок. Охолодіть їх у холодильнику протягом години.

Модний японський десерт "Моті": рецепт за 15 хвилин і без випічки

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: