Моті – традиційний десерт японської кухні. В його основі незвичне тісто з рисового борошна, яке робить таку страву низькокалорійною і дуже поживною. Можна обрати будь-яку начинку на свій смак і з задоволенням пригощати рідних, пише кореспондент «Наше місто».
Інгредієнти:
- Вода – 360 мл
- Цукор – 70 г
- Борошно із клейкого рису – 320 г
- Соняшникова олія – 40 мл
- Сіль – 1/4 ч. л.
- Ванілін – 0,5 г
- Барвник
- Кукурудзяний крохмаль – 15 г
- Сир – 300 г
- Згущене молоко – 70 г
- Полуниця – 200 г (11 штук)
Покрокове приготування
У миску налийте воду та насипте цукор. Додайте клейке рисове борошно і замісіть тісто по консистенції, як густа сметана.
Потім додайте олію, кілька крапель водорозчинного барвника та ванілін для аромату.
Перекладіть масу в антипригарний посуд і прогрівайте на середньому вогні, постійно помішуючи.
Через кілька хвилин, коли маса почне загусати, зменште вогонь і продовжіть варити, помішуючи на маленькому вогні.
Замісіть лопаткою густе тісто, схоже на пластилін. Згорніть його в кульку, загорніть у плівку і залиште охолоджуватися при кімнатній температурі.
Приготуйте начинку: до сиру додайте сире згущене молоко, змішайте блендером. Підготуйте полуницю.
Тісто поверніть у ковбаску і поділіть на 11 частин, скачайте кульки. Посипте робочу поверхню кукурудзяним крохмалем.
Розкотіть кожну кульку в пласт, покладіть спочатку сирну масу, потім цілу полуницю, зверху знову сир.
Загорніть зверху тістом і сформуйте тістечко у формі кулі. Так зробіть 11 тістечок. Охолодіть їх у холодильнику протягом години.
Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна