Skip to content

Двоє ще в реанімації: що відомо про стан дітей, які постраждали під час ракетного удару під Дніпром

Про стан дітей з Підгородного - Наше Місто

Дніпропетровська область ще досі оговтується після наслідків ракетного удару по житловим будинкам в Підгородному 3 червня, коли постраждало більше 20 людей, у тому числі 5 дітей. Як сьогодні почувають себе маленькі пацієнти, розповіли в обласній дитячій лікарні, де їх рятували, а тепер лікують, повідомляє сайт «Наше місто».

Про стан дітей з Підгородного - Наше Місто

«3 червня ввечері до нас надійшло 4 дітей і одна доросла людина – мама постраждалого хлопчика. Одну дитину – дівчинку – після надання амбулаторної допомоги відпустили додому, а інших госпіталізували у відділення реанімації. Наразі двоє пацієнтів ще досі в реанімації, а одного перевели у хірургічне відділення. У всіх постраждалих був однаковий характер травм: важкі черепно-мозкові травми, численні пошкодження м’яких тканин – тулуба, обличчя і кінцівок. Крім того, усім пацієнтам необхідна буде реабілітація і психологічна допомога. Вони дуже злякалися. З ними ще тиждень-півтора будуть працювати наші реабілітологи і психологи. На щастя, тяжких наслідків для здоров’я вдасться уникнути», – розповів директор медзакладу Олексій.

Про стан дітей з Підгородного - Наше Місто

Завідувач відділенням обласної дитячої лікарні Сергій додав, що всі діти були прооперовані.

«Зараз всі пацієнти стабільні, їх життю нічого не загрожує. Плануємо у найближчий час переводити в хірургічне відділення. Мама пораненого 6-річного хлопчика, яку привезли до нас разом з ним, теж одужує. У неї був струс головного мозку, сильний головний біль, нудота», – розповів він.

Фото: Валерій Кравченко.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: