Skip to content

Шкідлива ковбаса: лікарі назвали м’ясні вироби, які не можна їсти

Ковбаса — це улюблена закуска багатьох, а для декого й зовсім повноцінна їжа. Люди додають її до гарніру, роблять бутерброди, салати, чи просто ласують шматочком коли захочеться їсти. У той же час, медики не втомлюються попереджати, що корисної ковбаси не існує. Деякі сорти є особливо шкідливими, а інші все ж можна дозволити собі в обмеженій кількості. Яку ковбасу не можна їсти зовсім, повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на today.

Лікарі сходяться на думці, що небезпечними є сорти копченої ковбаси, адже в них присутні продукти згоряння і радіолізу, що виробляються при копченні. Напівкопчені ковбаси також шкідливі. Адже їх спочатку варять, потім смажать, коптять, що значно збільшує кількість небезпечних речовин – канцерогенів.

Найшкідливіші сорти ковбаси

В антирейтингу найшкідливіших ковбас перше місце розділили кров’яна та ліверна. Справа в тому, що їх виготовляють із додаванням внутрішніх органів тварин. Вони особливо жирні, до того ж піддаються термічній обробці. Це своє чергу сприяє накопиченню канцерогенів. Такі ковбаси особливо небезпечно їсти людям з хворобами серця, печінки чи нирок.

Сиркопчена ковбаса, яка дорожча за інші види, особливо популярна. Однак не можна забувати, що її виробляють із червоного м’яса, з додаванням величезної кількості солі. Це підвищує термін зберігання. При цьому в ній багато тваринного жиру, що сприяє підвищенню холестерину у крові. Часте вживання такої ковбаси підвищує ризик розвитку раку товстої кишки та інших онкологічних захворювань.

Найкорисніша ковбаса

Сиров’ялену ковбасу можна вважати умовно безпечною, якщо її виготовили із м’яса вищого ґатунку. Такий продукт зазвичай коштує дорого, а чим він дешевший, тим менше шансів на безпеку інгредієнтів.

Найкориснішою ковбасою, на думку експертів із харчування, можна назвати сиров’ялену, із м’яса птиці. У її складі мало жирів та рідко присутні шкідливі речовини.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: