Skip to content

Смачне хачапурі за лічені хвилини: сім’я просить готувати щодня

Хачапурі – грузинське блюдо, яке дуже швидко поширилося по всьому світу та стало надзвичайно популярним. Якщо немає бажання місити тісто, витрачати години на приготування хачапурі, то на допомогу прийде лаваш. Така страва точно здивує вашу родину та численних гостей. Вона надзвичайно смачна, ніжна і соковита, а готується за лічені хвилини. Про це повідомляє сайт «Наше Місто».

Інгредієнти:

  • лаваш – 200 г;
  • яйця – 3 шт;
  • молоко – 150 мл;
  • твердий сир – 200 г:
  • кисломолочний сир – 100 г;
  • сіль і зелень за смаком.

Приготування:

У великій мисці змішайте 3 яйця, дрібку солі, молоко і кисломолочний сир. Збивати масу не потрібно, лише перемішати до однорідності. У готову суміш додаємо твердий сир, натертий на крупну тертку. У яєчно-сирну суміш додаємо зелень, яка вам найбільше подобається. Підійде петрушка і кріп.

Беремо невеличку форму і ріжемо лаваш так, щоб він повністю покрив дно форми. Формуємо страву у вигляді шарів. Першим йде лаваш, на нього викладаємо шар начинки, накриваємо лавашем і знову викладаємо шар начинки.

Останнім шаром має бути лаваш, який треба густо посипати натертим сиром.

Випікаємо страву у розігрітій духовці 20-25 хвилин при температурі 180 градусів до готовності. Після випікання пирогу треба трішки постояти і охолонути. Тільки тоді можна їсти лінивий хачапурі з сиром. Страва виходить дуже ніжною всередині і зі хрумкою скоринкою зверху.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: