Skip to content

Синоптики обіцяють три хвилі спеки: яким буде літо 2023 в Україні

Ксенія Куземко

Літо – улюблена пора багатьох, адже більшість українців планують відпочинок чи справи у господарстві. Й для таких планів сподіваємося на сприятливу погоду. Тож директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда в інтерв’ю 24 каналу розповів, яке буде літо 2023 в Україні, пише «Наше місто».

За його словами, українцям доведеться зіткнутися з кількома хвилями екстремального тепла цього літа. Перший різкий температурний стрибок можливий уже в червні. Липень же і серпень будуть сухими. У деяких областях можливі пилові бурі, смерчі.

«Велика ймовірність, що цьогорічне літо в Україні буде спекотніше. Найбільше клімат змінився саме влітку та взимку. Температура повітря у липні та серпні, а також січні та лютому зросла найбільше», – зазначив він.

До речі, серед регіонів, які зазнали найбільших змін у погоді, є Захід та Північ. Водночас на Півдні та Сході клімат України змінився не так сильно.

Також Кульбіда додав, що за останні 40 років температура повітря січня та лютого зросла в Україні на 2 – 2,5 градуси. Це – дуже багато. Тенденція щодо потепління йде тільки до зростання.

Синоптики обіцяють три хвилі спеки: яким буде літо 2023 в Україні

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: