Skip to content

Вразив благоустрій та комфорт: Дніпро відвідали представники Миколаївської міськради

До Дніпра завітала делегація з Миколаївської міськради. Їх зацікавилачітка і злагодженаробота комунальників та транспорту, освітні проєкти, благоустрій. Кажуть, хочуть перейняти тутешній досвід для вдалого відновлення свого міста після війни. Ця поїздка відбулась завдяки підтримці Міжнародного республіканського інституту та Агентства США з міжнародного розвитку. Що вразило гостей найбільше –  дізнавались журналісти ДніпроTV, пише сайт «Наше Місто».

Найперше, що захотіли побачити гості з Миколаєва, як відбуваються роботи з благоустрою у Дніпрі. На бульварі Слави нині облаштовують пішохідну зону.

«На цьому бульварі ми зараз виконуємо облаштування покриття з тротуарної плитки і асфальтування велодоріжок. В майбутньому, після завершення даних робіт, будемо приступати до дорожньої частини, а саме комплексної заміни асфальту», – повідомив начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Дмитро Коробов.

Делегація пройшла вздовж бульвару, уважно придивляючись до кожної дрібниці. Кажуть, хочуть запам’ятати усі деталі, аби згодом втілити все у власному місті. 

«Нам дуже цікаво переймати досвід у плані заміни, наприклад, люків. Тому що Дніпро використовує новітню технологію. Це запечений бетон з чугуном, що не дозволяє, а точніше зупиняє крадіжки. Немає сенсу брати люк, який не вже не металевий, а запечений бетон з металом й інше. Тому у вас крадіжки нових люків рівні 0. Ми сьогодні переймаємо також і цей досвід, для того, щоб у Миколаєві були такі самі люки», – сказав радник міського голови Миколаєва з питань ЖКГ Михайло Талпа.

Ремонти на цій ділянці розпочали минулого місяця і плануються завершити до кінця липня.  Далі – прогулянка локаціями, якими Дніпро пишається найбільше.

«Перша локація, де ми зустрілись з нашими колегами, це вулиця Короленка. Дмитро Волик головний архітектор та Сергій Білий головний художник міста розповіли, як саме відтворився цей простір, як саме він змінився, що було до того й наші колеги побачили, що сталося після. Бачив їх реакцію. Це вражає. Й місто Дніпро вражає», – каже депутат дніпровської міської ради Сергій Пустовий.

Гості побачили справжнього Аполлона, прогулялись затишним Прибережним сквером і оцінили красу та унікальність архітектури й дизайну.

«Місце фантастичне, те що фонтани працюють… Ми також місто на воді – Миколаїв, але у зв’язку з тим, що ми були під щоденними обстрілами, взагалі річкова інфраструктура – все зачинено, нічого не працює, ні фонтани, ні води не було. А ось це як невеличке повернення в якесь те минуле життя для мене, якщо чесно», – сказала депутатка Миколаївської міськради Вікторія Переверзєва.

Прогулянка найдовшою набережною у Європі була із вітерцем. Миколаївці кажуть, Дніпро вразило затишком, красою і комфортом. Мріють, аби в їхньому рідному місті, зраненому війною, невдовзі закипіла робота з відновлення.

Категорія: Важливо, ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: