Skip to content

Українська весна з японським колоритом: у Дніпрі в Сквері Героїв масово цвітуть сакури

Як відомо, сакура вважається символом Японії. Її цвітіння довгий час сприймалося як виключно японське традиційне видовище. Однак, сьогодні зовсім не обов’язково вирушати в далеку подорож, щоб побачити це диво, адже у Дніпрі є багато локацій, де ростуть екзотичні дерева. Одну з них – сквер Героїв – відвідав фотограф Валерій Кравченко, повідомляє сайт «Наше Місто».

У сквері розцвіли водночас десятки японських вишень, тут можна побачити справжню алею із сакур. Це одне з улюблених місць для весняних прогулянок дніпрян. Ось, як виглядає Сквер Героїв у повній красі.

Дніпряни приходять у Сквер Героїв щоб помилуватись красою чарівних сакур, зробити яскраві світлини на їхньому фоні та й, загалом, сповна насолодитись приходом весни. 

Загалом, період цвітіння сакури досить нетривалий, але дніпряни та гості міста ще можуть встигнути зробити чарівні весняні фотосесії біля дерев, вкритих ніжно-рожевим цвітом.

Рожевий колір в Японії, а також і в Кореї, і в Китаї – це символ свята весни, пробудження природи, початку життя. Крім того, японська сакура – традиційний символ жіночої молодості та краси. Зображення квітки вишні – пятипелюстник. Він символізує п’ять головних побажань – удачі, благополуччя, довголіття, радості і миру.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: