Skip to content

За вуха не відтягнеш: секретний рецепт тертого пирога

Тертий пиріг – смачна, ніжна та розсипчаста випічка. Готувати його досить просто і швидко. Він неодмінно допоможе вам згадати смак дитинства, адже у багатьох родинах наші бабусі та мами готували такий пиріг. Фудблогерка Тетяна з ніком _tanyushina_ на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом з додаванням досить незвичного інгредієнта. Подробиці читайте в матеріалі «Наше Місто».

Інгредієнти:

  • борошно – 350 г
  • сода – 0,5 ч. л. 
  • вершкове масло – 200 г
  • яйця – 1 шт
  • цукор – 100 г
  • майонез – 1 ст. л. 
  • лимонний сік – 1 ст. л. 
  • джем\варення – 250 г

Спосіб приготування:

Борошно потрібно просіяти у глибоку миску, додати соду та перемішати. 

У борошняну масу натерти на тертці холодне вершкове масло. Перетерти до стану крихти. 

Окремо змішати яйце, цукор, майонез і лимонний сік. Отриману масу додати до борошна та швидко замісити тісто. Воно буде м’яким і не прилипатиме до рук. 

 Третину готового тіста загорнути у плівку та покласти у морозилку. Решту тіста тонко розкачати та викласти у форму для запікання. 

Змастити тісто варенням. 

Новини Дніпра: рецепт тертого пирога - Наше Місто

Тісто, що було в морозилці, дістати та натерти зверху на варення. 

Випікати пиріг за температури 180 градусів 25 хвилин. 

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: