Skip to content

У Дніпрі стартував сезон фонтанів (Фото)

Михайло Чернов

Стартував сезон фонтанів - Наше Місто

Війні всупереч: у Дніпрі з перших чисел травня на доручення мера Бориса Філатова почали запускати фонтани. Вони багато років є улюбленими місцями для прогулянок та відпочинку дніпрян та справжньою гордістю міста, передає кореспондент повідомляє сайт «Наше місто».

Серед перших запрацював фонтан “Сфера” на Набережній Січеславській – один із найпопулярніших у Дніпрі. Городяни з любов’ю називають фонтан “Дзвіночок” або “Ромашка” і за хорошої погоди із задоволенням роблять на його тлі селфі.

Стартував сезон фонтанів - Наше Місто

– Це – улюблений фонтан дніпрян та гостей нашого міста, – розповідає Артур Буряк, керівник управління з обслуговування гідро-архітектурних споруд комунального підприємства “Дніпроводоканал”. – У нього дуже цікава геометрія та зовнішній вигляд, який приваблює людей.

Фонтан почали готувати до запуску наперед. Все механічне, електричне обладнання фахівці комунального підприємства перевірили, упорядкували, попередньо випробували.

Стартував сезон фонтанів - Наше Місто

У процесі роботи “Сфера” розпорошує воду, що надходить під натиском, за допомогою спеціальних фонтанних насадок, пояснює Артур Буряк. В результаті з маленьких крапель створюються гарні картини.

Стартував сезон фонтанів - Наше Місто

Загалом у Дніпрі зараз налічується 14 міських фонтанів. З настанням теплої погоди їх поступово запускатимуть. У сезон фонтани обслуговують близько 30 фахівців КП “Дніпроводоканал”, які стежать за всіма системами та забезпечують стабільну роботу. Все для того, щоб навіть у наш найважчий час дарувати городянам радість та естетичне задоволення.

Стартував сезон фонтанів - Наше Місто

“Фонтани – прикраса нашого міста”

Артур Буряк, керівник управління з обслуговування гідроархітектурних споруд КП “Дніпроводоканал”:

– Дніпровські фонтани – справжня прикраса нашого міста. Це естетика, яка відволікає людей від буднів. Біля фонтанів городяни можуть насолодитися красою видовища та свіжим повітрям.

Милуватися – можна, а ось купатися – не треба!

Фахівці комунальних служб Дніпра нагадують усім дніпрянам та гостям нашого міста: фонтани – це естетика, місце для відпочинку, але не для купання. Плескати в них категорично не можна ні дітям, ні дорослим – це небезпечно для здоров’я, а часом і для життя. Так що милуватися фонтанами з розумної відстані можна, а ось купатися зовсім не потрібно.

Фото Валерія Кравченка

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: