Skip to content

Ніхто навіть не здогадувався: що буде, якщо заварити чай у холодній воді

У переважної більшості поціновувачів чаю цей напій асоціюється з киплячим чайником з якого йде густа пара. Однак існує також культура холодного чаювання. При цьому насолоди від такого напою анітрохи не менше, а корисних мікроелементів при холодному заварюванні залишається в напої вдосталь. Про це повідомляє сайт «Наше Місто»  з посиланням на Ukr.Media.

Загальновідомо, що до складу чаю входять вітаміни різних груп.

  • Калій
  • Магній
  • Фосфор
  • Фтор
  • Мідь
  • Цинк

Але при термічній обробці частина корисних речовин просто гине. Тому, якщо застосовувати холодний метод заварювання, більшість вітамінів можна буде зберегти, вважають дієтологи.

У чому різниця

Заварюючи чай у холодній воді, його смак серйозно відрізнятиметься від того, до якого звикли багато людей. За правильної технології заварювання смак напою стане соковитим і яскравим. Щоб досягти цього, необхідно чітко дотримуватися правил приготування.

Спосіб холодного заварювання

  • Підготуйте воду. Вона має бути чистою та смачною. Використовувати кип’ячену воду не варто, оскільки вона негативно вплине на смак напою.
  • Для заварювання можна використовувати звичайний чайник.
  • На дно поклаіть декілька ложок чаю.
  • Чайник залийте водою.
  • Далі помістіть чайник у холодильник на декілька годин. Коли настоїться чай, його можна вживати.

Термін заварювання чаю в холодній воді залежить від того, який сорт вибрати. Якщо розглядати чорний або зелений чай, він заварюватиметься близько 4 годин.

Новини Дніпра: заварювання чаю у холодній воді - Наше Місто

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: