Для українців Великдень – це не тільки різнобарвні писанки і смачна паска. Це особливе свято, коли слідують традиціям і вірять у диво. Відтак, існує безліч повір’їв і застережень. Про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на новиниЮ.
Саме на Великдень закінчується Великий піст, а після повернення з церкви родина, за традицією, збирається за столом і смакує освячену їжу. Дехто вважає, що розпочинати можна з будь-якого продукту, але це не так.
За давніми традиціями, першим потрібно з’їсти варене яйце, як головний символ свята. А вже після крашанки їдять паски, м’ясо, салати та інші страви. При цьому зовсім неважливо, дотримувалися ви посту, чи ні. Збираючись за великоднім столом, кожен член родини бере по крашанці. Потім яйця злегка стукають одне об одне, щоб шкаралупа розбилася. За повір’ями, чия крашанка виявиться найміцнішою – той матиме щастя і благополуччя протягом року.
Народні повір’я свідчать, що великодні паски і яєчну шкаралупу після святкового обіду не можна викидати. Із залишків випічки можна зробити сухарики, а шкаралупу спалити в багатті або закопати в землю (там, де не ходять люди).