Skip to content

Як зробити вдалі та гарні портретні світлини: лайфхаки від відомого дніпровського фотографа

Ксенія Куземко

Портрет – один з найпоширеніших жанрів у фотографії. Він не просто передає зовнішні риси людини. Створений при відповідному світлі і при вірних умовах фотопортрет здатний трохи прочинити душу моделі, показати її справжнє «Я». При цьому зробити гідний кадр можна навіть в домашніх умовах: в приміщенні або на вулиці. Головне – знати кілька основних правил створення фотопортрета. Відомий дніпровський фотограф Сергій Бараненко розповів, як зробити вдалі та гарні портретні світлини. Деталі – у відео «Наше місто».

По-перше, для того аби зробити гарний портрет треба зрозуміти хто перед нами чоловік або жінка.  Якщо це жінка, то світло має бути м’яким. М’яке світло – це похмура погода та світло, яке відбивається від будівлі.

Якщо чоловік, то треба жорстке світло. Жорстке світло – це прямі сонячні промені або потужний ліхтар. Чоловікам це додасть трохи брутальності, сили але треба розуміти, що світло для чоловіків має бути потужним та прямим. Це маєбути якийсь луч.

Також треба звернути увагу на фон. Якщо людина одягнена в світле, то фон краще шукати трошки темніший, якщо людина одягнута в темне, то фон має бути трошки світліше але не прямо білий засвітлений.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: