Skip to content

Кримінальні новини Дніпра 28 березня: ліквідації шахрайських схем та порятунок чотирилапого

Небайдужі громадяни, ліквідації шахрайських схем та порятунок чотирилапого. Про ці та інші надзвичайні події вівторка, 28 березня, дивіться у відеодайджесті Днепр оперативный, пише сайт «Наше Місто».

Слід окупантів

Війська рф продовжують бити по мирним містам України. Так, 27 березня Дніпро атакували дронами. В результаті ворожого удару загорівся металевий ангар, в якому зберігались овочі та фрукти. Площа пожежі склала 4 тисячі квадратних метрів. Пошкоджено обладнання та овочі. Вогонь знищив дах будівлі. На щастя, ніхто не постраждав.

Ліквідація «схем»

СБУ викрила ділків з Дніпропетровщини, які вкрали понад 150 млн грн в українських компаній. До оборудки причетні посадовці Державної податкової служби у Дніпропетровській області. Через злочинні дії чиновників українські підприємці втратили понад 150 млн у гривневому еквіваленті. Схема полягала у махінаціях із ПДВ українських компаній, що опинилися під тимчасовою окупацією. Для реалізації схеми її учасники несанкціоновано втручалися у податкові бази даних і підробляли цифрові підписи керівників компаній. Тривають слідчі дії.

Community policing

У Дніпрі небайдужі громадяни повідомляють патрульним про нетверезих водіїв. На усі повідомлення патрульні зреагували та притягли таких кермувальників до відповідальності. Ось кілька прикладів.

Перший – заявниця повідомила спецлінії 102, що її на пішохідному переході на одній з вулиці у Новокодацькому районі ледь не збив водій автомобіля ВАЗ. На думку жінки, чоловік за кермом був нетверезий. Громадянка надала прикмети авто та назвала його номерний знак. Патрульні оперативно виявили і зупинили водія вказаного транспортного засобу. Драгер підтвердив, що чоловік нетверезий. В його крові було 1,66 проміле алкоголю.

Наступний випадок стався у Чечелівському районі, небайдужа громадянка повідомила та надала прикмети авто. Патрульні виявили вказаний транспортний засіб. Водій погодився пройти освідування. Прилад Драгер підтвердив, що в його крові алкоголь — 1,33 проміле.

Про небезпечні маневри водія ВАЗ, що рухався Амурським мостом, повідомив один із водіїв-очевидців. На думку заявника, кермувальник авто, ймовірно, був у стані сп’яніння. Поліцейські одразу перевірили інформацію і зупинили вказаний транспортний засіб. Чоловік за кермом мав ознаки алкогольного сп’яніння, втім, від освідування відмовився. На нього, як і на інших порушників патрульні склали протоколи.

Пацюк на борту

СБУ викрила мешканця Дніпра, який розповсюджував деструктивний контент в соціальних мережах. Дніпрянин, який тривалий час займав активну проросійську позицію, після початку повномасштабного вторгнення активізував антиукраїнську агітацію у соціальних мережах. За допомогою власного акаунту він публікував проросійський контент. Під час обшуку було вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами його причетності. Тривають слідчі дії.

Порятунок чотирилапого

У Дніпрі дістали чотирилапого з пастки. Собаку побачили на вулиці Татарська в покинутому комунікаційному колекторі завглибшки орієнтовно 3 метри. За допомогою спеціального обладнання надзвичайники підняли чотирилапого на поверхню та відпустили. До порятунку було залучено 6 рятувальників та 1 одиниця техніки.

Категорія: Важливо, Кримінал, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: