Skip to content

Четвероногий екстрасенс: як собака попереджає про наближення лиха

Як і люди, собаки мають ті ж п’ять основних органів чуття: дотик, нюх, смак, зір і слух. Собаки відрізняються тим, що два їхні органи чуття сильніші за решту – це слух і нюх. Дотик, зір і смак не такі сильні. Відомо, що собаки можуть завчасно відчувати небезпеку та попередити господаря, детальніше про це пише сайт «Наше Місто» з посиланням на РадіоТрек.

Фахівці з дикої природи вважають, що гостріший слух та нюх тварин можуть дозволити їм почути або відчути вібрацію Землі, попередивши їх про наближення катастрофи задовго до того, як люди усвідомлять, що відбувається. Деякі вчені припускають, що собаки можуть чути сейсмічні дії, які передують землетрусам (наприклад, шкрябання, шліфування та руйнування каменів під землею).

Також собаки здатні відчувати зміну барометричного тиску, який вказує на зміну погоди.

Собаки можуть виявити шторм за 15-20 хвилин до того, як він відбудеться. Нюх собаки також може визначити, коли станеться гроза, завдяки запаху дощу. 

Ознаки, що собака відчуває небезпеку

За кілька годин до стихійного лиха чи обстрілу, ваша собака може стати неспокійною, тривожною, їй важко заспокоїтися.

Вона може голосно гавкати без видимої причини, стрибати, вити та скиглити. Також пес може шукати для себе нетипову схованку: лізти у шафу чи у закутки за меблями.

Ключовим фактором, про який повідомляють власники собак, які бачили, як їхні улюбленці поводилися незвично перед обстрілом чи землетрусом, є будь-яка аномальна зміна поведінки. 

Чи можуть собаки відчути, що з вами щось не так

Деякі породи собак можуть мати в 40-50 разів більше нюхових рецепторів, ніж ми, люди.

Коли людина хворіє, хімічний склад її організму змінюється, і чутлива морда собаки може виявити ці незначні зміни, даючи нам зрозуміти, що ми хворі.

Новини Дніпра: собака попередить про небезпеку - Наше Місто

Прикмети про собак

Пес голосно виє, сидячи й опустивши морду до землі – до хвороби. Якщо собака виє, піднявши морду до верху – до пожежі. Морда прямо – до війни або голоду.

У давнину говорили: не бий собаку ногами – ноги будуть хворіти.

Якщо взяти пса з собою на рибалку, то улову не чекай.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: