Skip to content

Чим обробити стіни від грибка та плісняви: 4 надійні варіанти

Ксенія Куземко

Цвіль та грибок на стінах не тільки псує зовнішній вигляд приміщення, а й може негативно позначитися на здоров’ї його мешканців. То як же вивести плісняву – читайте в матеріалі «Наше місто».

Оцет

Оцтовий розчин потрібно налити в розпилювач і нанести на поверхні з осередками плісняви. За годину можна протерти поверхні вологою серветкою або губкою.

Для того, щоб зруйнувати грибницю, доведеться повторити процедуру ще кілька разів, з інтервалом у 7-10 днів. При добрій вентиляції характерний запах вивітрюється швидко.

Етиловий чи нашатирний спирт

10% водний розчин аміаку можна купити у будь-якій аптеці. Він придатний для видалення цвілі в санвузлі, ванній та на кухні, для обробки керамічної плитки, скла або пластику. Аптечний розчин розводять у рівних пропорціях з водою та наносять на місця, де з’явилася пліснява. Через кілька годин оброблені поверхні протирають мокрою серветкою і дають просохнути. А залишки можна протерти розчином спирту етилового.

Сода

Видалити грибок та плісняву харчовою содою можна по-різному. Простіше приготувати содовий розчин. Достатньо столової ложки на півлітра тепленької водички.

Розчин розпорошують на поверхню або наносять господарською губкою. Це ще й найшвидший варіант, оскільки не потребує змивання. Інший варіант складу для чищення включає такі компоненти:

Перекис водню

3% розчин перекису водню допоможе видалити плісняву, якщо вона з’явилася нещодавно, захоплена ним площа невелика, а міцелій не встиг проникнути в товщу матеріалу.

Такий засіб можна без побоювань наносити на шпалери, меблі, у ванній та на кухні. Особливі переваги полягають в універсальності та безпеці для мешканців квартири, включаючи кімнатні рослини та домашніх улюбленців.

Чим обробити стіни від грибка та плісняви: 4 надійні варіанти

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: