Skip to content

Як змусити фіалку цвісти круглий рік: маленькі секрети без зайвих витрат

Фіалки – примхливі квіти. У одних вони цвітуть практично цілий рік і не вимагають особливого догляду, інші носяться з ними, як із писаною торбою, але ті не поспішають викидати квіти. Чому не цвітуть фіалки і як їх змусити цвісти без дорогих покупних засобів, повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на Уніан.

Є декілька причин, чому не цвітуть фіалки. Наприклад, неправильна посадка або пересадка квітки, неправильний полив, можливо, не вистачає освітлення або не підходить температура та вологість. Але якщо ви забезпечили фіалці всі необхідні умови, і вона чудово почувається, але все одно не цвіте, то, можливо, їй потрібне підживлення.

Як змусити фіалку цвісти

Досвідчені квіткарі радять використовувати натуральну підгодівлю для фіалки – деревну золу та йод.

Деревна зола – це гарне фосфорно-калійне добриво, воно розкислює ґрунт і відлякує шкідників.

Для приготування розчину потрібно 1 ст. л. золи розвести в 1 л води та залишити настоятися на 3 години. Після цього добре перемішати розчин, щоб не було осаду, і поливати фіалку. Таким розчином достатньо поливати квітку раз на 10-14 днів.

Йодовий розчин також стимулює цвітіння фіалки.

Для приготування розчину потрібно 1 краплю йоду розчинити у 3 л води. У сезон для фіалки буде достатньо трьох підгодівель.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: