Skip to content

Дніпро ввійшов в ТОП-3 міст, депутати яких захищають Україну на війні

Дніпро ввійшов в ТОП-3 міст, депутати яких захищають Україну на війні

Повномасштабна війна в Україні триває вже понад рік. І з перших її днів тисячі українців приєдналися до лава ЗСУ, добровольчих загонів, ТРО тощо, аби боронити рідну землю від ворога. За зброю взялися і депутати. Наприкінці 2022 року Рух ЧЕСНО направив звернення до всіх обласних рад та міських рад обласних центрів. Дані надіслали лише 7 міських рад обласних центрів та 4обласних рад. У кожній раді, яка надала дані, є депутати, які взяли в руки зброю. Дехто навіть уже склав мандат, аби дозволити наступному соратнику з партійного списку зайти у раду і виконувати представницьку функцію, передає «Наше місто» з посиланням на «УП».

За даними, які надав Рух Чесно, Дніпро входить в ТОП-3 міст, депутати яких захищають Україну на війні.

Перше місце займає Київська міськрада. Взяли до рук зброю 27 депутатів.

Друге місце посіло Дніпро – 16 депутатів.

На третьому місці Чернівці – 11 депутатів.

У міськраді Дніпра більшість депутатів, які служать мають контракт  добровольчого формування територіальної громади (ДФТГ) та можуть розірвати його в будь-який момент. Ще кілька депутатів є неофіційними членами добровольчого формування.

7 березня 2022 року при міськраді Дніпра було створене  добровольче формування «Варта Дніпра». Але це тільки юридична дата. Фактично ж на патрулювання міста добровольчі групи вийшли ввечері 24 лютого. Керівником призначили представника “Європейської солідарності” Артема Хмельникова.

Варто також зазначити, що найбільший відсоток депутатів, які служать у силах оборони, з партії «Європейська солідарність» – 71%. Друге місце за кількістю посідає «Пропозиція» – 32%.

Депутат Олексій Безуглий від “Пропозиції” також брав участь у ДФТГ та розповідав про бойове злагодження свого підрозділу.

Читайте також: Депутати на війні: стало відомо, представників якої політичної сили на фронті найбільше

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Новини політики Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: