Skip to content

Розкрадання баз відпочинку та тихий терор: що зараз відбувається в окупованій Кирилівці

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Що відбувається в окупованій Кирилівці

Курортне селище Кирилівка на Азовському морі вже тривалий час знаходиться в окупації. Більше половини місцевих мешканців з початком повномасштабного вторгнення покинули рідні домівки, але в громаді ще залишається багато людей. Окупанти почали розкрадати бази відпочинку, в деяких з них облаштували собі пункти розташування. Що наразі відбувається в Кирилівці, розповів селищний голова Кирилівки Іван Малєєв, пише «Наше місто» з посиланням на azov.ua.

За його словами, виїзду з селища практично немає, люди їдуть, але це поодинокі випадки. Їдуть через росію. Виїзду через Василівку нема вже давно, хоча багато людей все ще хочуть покинути окуповану територію.

Всіх людей змушують отримувати російськи паспорти.

«Вони просто вимушені. Особливо вразливі категорії населення. На жаль, ми їм допомогти не можемо. Заблоковано картки, українські банки. Тому деякі з них змушені отримувати пенсії та російську допомогу. Їм треба якось виживати. Українська гривня практично не ходить там. Люди можуть обміняти її лише у нелегальних обмінниках», – розповідає Іван Малєєв.

У Кирилівці понад 500 баз відпочинку. Вже відомі випадки, коли бази розкрадаються. Окупанти створили «комісію», яка ходить та переписує майно на цих базах. Згодом все це вивозиться у невідомому напрямку.

Половина жителів поїхали, а ті, що залишилися, живуть під постійним тиском і бояться виходити на зв’язок.

Читайте також: У Кирилівці на Азовському морі окупанти розібрали готельний комплекс з дурною славою.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: