Skip to content

Він у раю, бо у пеклі вже побував: у боях за Бахмут загинув командир роти 93-ї бригади з Дніпра

Новини Дніпра: Олександр Басалига загинув - Наше Місто

У боях за Бахмут загинув командир роти з 93-ї механізованої бригади ЗСУ «Холодний Яр» старший лейтенант Олександр Басалига, який воював проти російських окупантів ще з 2014 року. Про втрату повідомила речниця 93 омбр Ірина Рибакова, повідомляє сайт «Наше місто».

31-річний Олександр Басалига – родом із Дніпра. На межі 2013-2014 років, коли в Києві відбувалися події Революції Гідності і загинув його земляк Сергій Нігоян, Басалига приєднався до майданівців. А згодом підписав армійський контракт, щоб поїхати визволяти український Донбас.

Служив у 1-й окремій танковій бригаді ЗСУ. Опанував фах навідника танка. Брав участь у запеклих боях на Дебальцівському плацдармі в лютому 2015-го.

Новини Дніпра: Олександр Басалига загинув - Наше Місто

У 2016 році Олександр був нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (у званні молодшого сержанта). Тоді, після успішного забезпечення бойових дій біля Волновахи, хлопцеві доручили командувати танковим екіпажем. Басалига мав ще кілька ротацій на Донбас.

Надалі він навчався у Військовому інституті танкових військ НТУ “Харківський політехнічний інститут”, де отримав офіцерське звання.

 Після років АТО/ООС служив у штабі 93-ї бригади у відділі бойової підготовки. З початком повномасштабного вторгнення рф вирішив перейти в піхоту і брати безпосередню участь у боях – прийняв під командування роту в батальйоні Богдана Дмитрука.

Басалига вже тривалий час воював у Бахмуті. Отримав поранення під час обстрілу будинку, деякий час пересувався на інвалідному візку, але відновився і продовжив командувати ротою. Уже після того утримував позиції за річкою Бахмутка, в східній частині міста-фортеці.

«Сан Санич загинув у Бахмуті. І я гадаю, що він у раю, бо, як-то кажуть, у пеклі він вже побував», – написала пресофіцерка.

Уже за нову кампанію, в грудні 2022 року, був нагороджений медаллю “Захиснику Вітчизни”.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: