Skip to content

Як приготувати тонкий лаваш на пательні: простий рецепт без мороки

Приготувати щось вдома – це завжди особлива насолода, адже страву можна зробити такою, якою хочеться конкретно вам. Спробуйте приготувати лаваш за рецептом від провідних українських кулінарів – і вам не захочеться більше купованого. Усе просто, не потрібно ніяких незвичних продуктів та навіть духовки, повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на Сенсації.

Що потрібно

Чотириста п’ятдесят грамів борошна

Одна друга чайної ложки солі

Двісті п’ятдесят мілілітрів теплої води

Як приготувати домашній лаваш на пательні

Для початку візьміть глибоченьку миску, туди виспите борошно, додайте до нього сіль. Це все перемішайте, а потім у суміш налийте попередньо нагріту воду.

Усе це починаємо ретельно перемішувати – спершу ложкою, а потім уже своїми руками. Працюємо на те, аби наше тісто було пружним та еластичним.

Коли вже вийде тісто, його обмотайте харчовою плівкою, відставте на двадцять хвилин.

Робочу поверхню треба посипати борошном трохи. Туди викладаємо тісто, його ділимо на дванадцять шматочків однакового розміру. З кожного шматочка сформуйте кульку.

Далі кожну частинку потрібно розкачати в дуже-дуже тонкий шар. Діаметр повинен бути десь такого розміру, як ваша пательня.

Сковорідку потрібно розігріти. Увага: не наливайте на неї олії в жодному разі. На суху пательню викладіть наше тісто, лаваші підсушуємо по хвилинці з кожної сторони.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: