Skip to content

Спокійний сон під муркотіння або небезпека: чи можна пускати кота до себе в ліжко

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Чи можна спати з котом

Багато власників котиків знають, що пухнасті дуже полюбляють спати разом з господарем. Деякі засинають виключно під ковдрою, інші ж обирають місце в ногах, голові чи прямо поруч з господарем. Можна спати з котом чи не варто цього робити – читайте у матеріалі сайту “Наше місто”.

Як стверджують експерти, понад 50% власників котів дозволяють тваринам спати з ними в одному ліжку. І в цьому є великий плюс, тому що це дає обом почуття безпеки, емоційної та фізичної.

Коти здатні зняти стрес, допомагають знизити болючі відчуття і служать відмінним снодійним – їх муркотіння заколисує і заспокоює.

Важливий нюанс: якщо ваш кіт на вільному вигулі (відвідує вулицю), то є ризик отримати в ліжко ще й мокрі лапи, бруд та бліх. Також можуть бути проблеми через алергію на котячу лупу.

Категорично не варто дозволяти спати котам з немовлятами та маленькими дітьми. Коти можуть ненавмисно задушити дитину, якщо вирішать поспати на грудях чи обличчі. А якщо кіт уві сні чогось злякається, він може дитину подряпати.

Медики нагадують, що коти можуть переносити глистів шлунково-кишкового тракту, лямбліоз, лишай, що стриг, токсоплазмоз і найстрашніше – чуму.

Усіх котів, незалежно від їхнього способу життя, потрібно регулярно показувати ветеринару. Усі щеплення мають бути зроблені відповідно до графіка. Вуличним котам слід одягати нашийник від бліх, кліщів та інших комах.

Не варто підпускати котів до дорослих та дітей з ослабленою імунною системою.

Під час сну з котом не варто його дуже міцно до себе притискати, якщо у нього є ознаки хвороби – випадання волосся, висипання на шкірі, чхання, кашель, млявість, блювання, діарея, сильно сльозяться очі.

Не можна спати з котами тим, хто має алергію чи астму – можуть бути проблеми зі здоров’ям у господаря.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: