Більше жодних проблем із тим, що в магазині риба то пересолена, то несвіжа. Набагато простіше і дешевше зробити її вдома із найбюджетніших інгредієнтів. Все, що вам знадобиться, швидше за все, вже й так є у домі.
Якщо ви не знаєте як засолити оселедець у банці, то сайт «Наше Місто» пропонує дуже швидкий та смачний рецепт. Оселедець виходить ніжним, апетитним, рибка просто тане в роті.
Отже, перше – купуємо свіжий оселедець, ну або свіжоморожений, що абсолютно не принципово, головне, щоб він вам однозначно подобався на вигляд.
Друге – ніжно промиваємо його під проточною водою та опускаємо в банку цілим. У трилітрівку може поміститися від трьох до п’яти рибок.
Третє – заливаємо холодним розсолом, який потрібно попередньо зварити.
Для розсолу нам знадобиться
- 2 літри води
- 6 столових ложок солі
- 2 столові ложки цукру
- горошок перець і лавровий лист.
Довести до кипіння та остудити.
Закриваємо кришкою та прибираємо в холодильник. Через три дні у нас готовий ніжний малосольний оселедець. Чим більше він лежить у розсолі, тим більше стає схожим на рибку справжнього бочкового посолу. Для шуби та інших салатів краще не знайти!