Site icon Наше Місто

Компенсація за зруйноване житло: стало відомо, як буде надаватись допомога

Новини Дніпра: Компенсація за зруйноване житло

Верховна рада ухвалила законопроект №7198 про створення державного реєстру пошкодженого та зруйнованого внаслідок вторгнення рф в Україну житла, та порядок компенсації за нього. Про це повідомляє “Наше місто”.

Відповідно до проекту закону, компенсації надаватимуться виключно за пошкоджену чи зруйновану з 24 лютого 2022 року житлову нерухомість.

Власники квартир та інших житлових приміщень зможуть отримати житловий сертифікат, що підтверджує гарантії держави фінансувати придбання житла (у тому числі збудованого в майбутньому) у межах певної суми, тоді як у власників приватних будинків буде вибір між отриманням сертифікату та грошовою компенсацією.

Законопроект не встановлює граничний розмір компенсацій, а також обмеження за місцем розташування, типу та площі нового житла, профінансованого сертифікатом. При цьому, якщо вартість житла буде нижчою за суму, зазначену в сертифікаті, залишок компенсації виплачуватиметься лише за рахунок коштів, отриманих від рф для відшкодування збитків.

Термін подання заяви про отримання компенсації – за час дії воєнного стану та протягом одного року після його скасування. Використовувати сертифікат можна протягом п’яти років від дня видачі, при цьому відчужувати житло (крім успадкування) заборонено на п’ять років.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version