
Існує чимало рецептів, як приготувати ситний і швидкий рулет з лаваша, але зазвичай часто зустрічається два-три варіанти. Пропонуємо вам урізноманітнити арсенал закусок з лаваша та познайомимо з кількома новими рецептами, пише «Наше місто».
Лаваш із сиром

Складові
- Лаваш – 1 шт.
- Сир – 400 г
- Рослинна олія – за смаком
- Петрушка (зелень) – за смаком
- Базилік – за смаком
- М’ята – за смаком
- Кінза – за смаком
- Зелена цибуля – за смаком
- Кріп – за смаком
- Сіль за смаком
Спосіб приготування
Усю зелень дрібно нарізаємо, змішуємо з сиром, додаємо сіль і наносимо суміш на лаваш.
Згортаємо лаваш з начинкою в трубочку, нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на олії з двох сторін.
Лаваш з помідорами та куркою

Складові
- Лаваш – 3 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Курка (філе) – 300 – 400 г
- Листя салату – за смаком
- Майонез – за смаком
- Сіль за смаком
- Спеції – за смаком
- Рослинна олія – за смаком
Спосіб приготування
Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Додаємо дрібно нарізану курку та обсмажуємо до готовності.
За 10 хвилин до кінця смаження додаємо дрібно нарізаний болгарський перець, а в кінці смаження – сіль та спеції.
Викладаємо курку на лист лаваша (залишивши 2-3 см від краю), зверху накриваємо іншим лавашем і викладаємо на нього салатне листя.
На салатне листя кладемо кружки помідорів і злегка поливаємо їх майонезом.
Накриваємо помідори останнім лавашем, злегка змащеним майонезом і згортаємо шари лаваша, що вийшли, у вигляді щільної трубочки.
Поміщаємо рулет із лаваша в холодильник на 30-40 хвилин, а потім нарізаємо порційними шматочками.
Лаваш із сиром та крабовими паличками
Складові
- Лаваш – 1 шт.
- Сир – 150 г
- Крабові палички – 200 г
- Зелень – за смаком
Спосіб приготування
Крабові палички дрібно нарізаємо, змішуємо з сиром, подрібненою зеленню, змащуємо сумішшю лаваш, що вийшла, і згортаємо його в трубочку.
Поміщаємо рулет із лаваша в холодильник на 60-90 хвилин, а потім нарізаємо порційними шматочками.
Лаваш зі смаженими грибами

Складові
- Гриби – 500 г
- Цибуля – 1-2 шт.
- Лаваш – 3 шт.
- Твердий сир – 250 г
- Яйця (варені) – 3-4 шт.
- Яйце (сире) – 1 шт.
- Сіль за смаком
- Зелень – за смаком
- Рослинна олія – за смаком
Спосіб приготування
Гриби та цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо в олії до готовності. Викладаємо гриби на лаваш, покриваємо їх другим лавашем і робимо на ньому шар із тертого сиру та подрібненої зелені.
Кладемо зверху третій лаваш, викладаємо на нього подрібнені яйця, скручуємо в трубочку і ставимо в холодильник на 2 години.
Потім нарізаємо рулет з лаваша порційними шматочками, обмочуємо їх у збитому яйці і обсмажуємо на олії до рум’яної скоринки.
Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна