Skip to content

Серенади по-котячому: ТОП причин несамовитого нявкання пухнастого улюбленця

Якщо кіт нявкає біля миски – вельми очевидно, що він випрошує їжу. Але власники пухнастиків хоч раз спостерігали ситуацію, коли улюбленець нявкає ніби без причини, що може дратувати нас. Насправді тварини таким чином намагаються спілкуватися з хазяїном. Потрібно лише зрозуміти, що саме кіт намагається сказати нам. Про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на Уніан.

Прохання

Нявкання для кота – практично єдиний спосіб висловити своє прохання господареві. Якщо кіт раптово почав нявкати – можливо він хоче їсти або пити, вимагає пограти з ним або хоче отримати доступ до якоїсь поверхні. Охайні тварини через нявкання можуть вимагати, щоб господар прибрав лоток або помив миску.

Потреба в увазі

Найчастішою причиною, чому кіт нявкає, є потреба в турботі і в увазі. Особливо в тому випадку, якщо котячі «концерти» починаються після вашого повернення додому з роботи. Можливо таким чином улюбленець випрошує ласку або просто хоче побути у вашій компанії.

Контроль простору

Господарі котів часто спостерігають таку ситуацію: кіт кричить перед зачиненими дверима і вимагає, щоб його впустили. Але як тільки двері відчиняються, він не заходить в кімнату, а просто йде. Це може бути пов’язано з бажанням кота контролювати всю свою територію. Кішка не хоче увійти в кімнату, а лише хоче переконатися, що за дверима немає чужинців, і що вона може потрапити в цю кімнату при необхідності.

Стрес

Нявканням кіт може висловлювати стрес і невдоволення, яке він відчуває. Можливо, ви принесли додому предмет з дивним запахом, або випадково налякали тварину. Також коти частіше нявкають при переїзді, у ветеринарній клініці, при знайомстві з новою твариною або коли вдома чужі люди.

Бажання спаровуватися

У некастрованих тварин постійні «концерти» можуть бути пов’язані з нереалізованою потребою в продовженні роду. Від цього страждають як коти, так і кішки. Під час тічки кішка може протяжно вити вдень і вночі. Вирішити проблему допоможе стерилізація кішки і кастрація кота.

Прояв цікавості

Часто кішка нявкає з додаванням дивних клекотливих або крякаючих звуків, особливо якщо сидить на підвіконні. Можливо улюбленець побачив на вулиці через вікно якусь здобич, до якої не може дістатися. Також коти можуть нявкати, якщо відчули незвичайний запах або побачили новий предмет.

Хвороба

Якщо зазвичай тиха кішка почала часто нявкати – це може свідчити про хворобу. Сама явна ознака хвороби – якщо кіт нявкає при використанні лотка, прийомі їжі або при дотиках хахяїна. Швидше за все, у тварини щось болить або їй боляче ходити в туалет. Такого кота треба показати ветеринару.

Характер

Якщо кішка постійно і часто нявкає без явної причини з самого дитинства – можливо у неї просто такий характер. Коти, як і люди, мають різний темперамент і можуть бути як мовчунами, так і балакучими.

Новини Дніпра: причини нявкання котиків - Наше Місто

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: