Skip to content

Найрозумніші собаки: топ-5 порід, що легко піддаються дресируванню

Ксенія Куземко

Найрозумніші собаки: топ-5 порід, що легко піддаються дресируванню

Навіть серед собак є свої генії та аутсайдери, які виявляють високі здібності до навчання та розуміння нової ситуації, і ті, що вважають за краще включати інстинкти, а не мозок. Кореспондент «Наше місто» розповість про найрозумніших порід собак.

Німецька вівчарка

Найрозумніші собаки: топ-5 порід, що легко піддаються дресируванню

Німецька вівчарка – сильний та витривалий звір. Він має не тільки неперевершені охоронні якості, але й найвищий інтелект, який дозволяє їм виконувати найрізноманітніші службові завдання.

Німецьких вівчарок можна зустріти практично у всіх службах, де потрібні кмітливість, відданість, наполегливість у виконанні команди, здатність швидко зорієнтуватися в нових обставинах, витривалість і навіть здатність до самопожертви.

Бордер-Колі

Не дуже великі, але неймовірно сильні та витривалі собаки з густою вовною та розумними очима.

Слава найрозумнішого собаки зробила цю породу дуже популярною, але, на жаль, не всі власники здатні розвинути природні інтелектуальні здібності бордер коллі та зробити життя цих розумних собак цікавим та щасливим.

Пудель

Не дарма, представляючи циркових собак, здатних демонструвати феноменальні трюки, найчастіше ми згадуємо чарівні пуделі. Великі та маленькі кучеряві собачки по праву вважаються одними з найрозумніших порід собак у світі.

На думку кінологів, пуделі здатні розрізняти від 50 до 100 слів людської мови, швидко пристосовуються до різних життєвих обставин, при цьому залишаються відданими та лагідними друзями людини.

Золотистий ретривер

Це одна з найрозумніших порід собак, популярна у всьому світі. Стійка психіка і життєрадісний характер роблять собаку ідеальним компаньйоном, поводирем, мисливцем та рятувальником.

Золотистий ретрівер має тонке чуття, тому легко апортує підбиту дичину, рятує людей під завалами і шукає вибухові та наркотичні речовини на митниці. У той час як його непромокає підшерстя і довга густа вовна дозволяють працювати навіть у складних погодних умовах.

Континентальний той-спанієль (папільйон)

Це яскравий представник розумних собак малих розмірів із нетиповим для декоративної породи характером. Тварина легко піддається дресируванні, стримано щодо незнайомців та дуже прив’язана до господаря.

Зазвичай цю породу заводять самотні люди або літні пари, яких не бентежить складний догляд за шерстю та часте відвідування грумінг-салону.

За матеріалом РБК Україна

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: