Skip to content

Корбан: Внутрішній ворог нищить Україну в критичний момент

«Мені страшно за країну». Такий вкрай лаконічний, сповнений переживання за Україну пост, опублікував у Facebook голова Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан. За його словами, допис пов’язаний з тим, що останнім часом в Україні багато людей попалися на хабарах. Докладніше про ситуацію, що склалася, Геннадій Корбан розповів в ефірі марафону «Інформоборона» на  ДніпротВ, пише «Наше Місто».

«У критичний і переломний для країни момент деякі люди займаються тим, що вони збагачуються, набивають собі кишені, а це не може співвідноситися з тим, що переживає вся країна. Співвідноситися з тим, що переживають прості люди, які сидять в окопах і захищають країну.

Ми фактично намагаємось захиститись від зовнішнього ворога, а внутрішній ворог просто знищує нас зсередини.

  І я вважаю, що зараз, під час війни, саме зараз – критична кількість таких людей. Які, користуючись війною, прикриваючись війною, просто збагачуються, просто не виконують своїх посадових обов’язків, не захищають країну, а займаються лише своїм особистим життям та особистим збагаченням.

І це дуже велика трагедія для країни, для нас, яка може призвести до дуже тяжкого, сумного результату для всієї України. Тож мені страшно за країну. Тому що при владі фактично – я не маю на увазі там якусь верховну владу – просто навіть на невеликих посадах, на середніх посадах перебувають чиновники, які абсолютно не зайняті захистом країни. Вони зайняті тим, що зараз під час війни вони успішно збагачуються та абсолютно не думають про країну.

 Що можна сказати про таку країну? Куди вона може прийти з таким ставленням до нашої країни?

  Тож це, розумієте, дуже небезпечний сигнал. Внутрішній ворог не менш небезпечний, ніж зовнішній, на жаль. І він може нас просто знищити зсередини. Тому я так і написав у Facebook, що мені справді стало страшно за країну. Тому що мало того, що багато людей, які збагачуються зараз, під час війни та за рахунок війни, є ще безліч некомпетентних людей, які не розуміють, що вони роблять, що вони мають робити на своїй посаді. Вони не розуміють свого функціоналу, своїх обов’язків, вони не мають досвіду. А це такий момент критичний для України, коли потрібні люди, які можуть витягнути цю країну з цього кошмару. Розумієте? Саме тому ніби стає іноді страшно.

  Але то була емоція. Я сподіваюся, що все-таки більшість людей – це ті люди, які люблять країну, захищають її та зроблять усе, щоб росія не занапастила нас».

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: