Skip to content

Світло буде яскраве, а економія – суттєва: у Дніпрі модернізують зовнішнє освітлення у Краснопіллі

Михайло Чернов

Модернізують зовнішнє освітлення у Краснопіллі - Наше Місто

У Дніпрі, попри всі складнощі воєнного часу, модернізують зовнішнє освітлення, крім того – дбають про енергозбереження.

Комунальне підприємство “Міськсвітло” модернізує зовнішнє освітлення в Краснопіллі, віддаленому від центру мікрорайоні Дніпра. Тут вже встановили кілька сотень сучасних LED-світильників одразу на кількох вулицях. Тепер яскраве світло у темний час доби буде на вул. Юності, Окружній, Зеленогірській та ін. Так на практиці реалізується програма мера Бориса Філатова “Місто без околиць”, повідомляє сайт «Наше місто».

Модернізують зовнішнє освітлення у Краснопіллі  - Наше Місто

– Освітлення – це важливо для людей, насамперед – це можливість зручно та безпечно дістатися додому, – каже Андрій Алексеєв, начальник експлуатаційно-технічного району №2 КП “Міськсвітло”.

Модернізують зовнішнє освітлення у Краснопіллі  - Наше Місто

Роботи щодо модернізації зовнішнього освітлення тривають на вулиці Татарській. Тут фахівці встановлять 97 сучасних світильників та стільки ж одноріжкових кронштейнів. Попередньо демонтують застарілі світильники з натрієвими лампами та стару кабельну лінію. Також у рамках робіт протягнуть близько 3 км сучасного ізольованого проводу.

– Працюють 12 співробітників та техніка комунального підприємства, – пояснює Андрій Алексєєв. – Роботи на цій локації планується завершити до кінця місяця.

Модернізують зовнішнє освітлення у Краснопіллі  - Наше Місто

За останні роки міські служби провели величезну роботу щодо відновлення та ремонту систем зовнішнього освітлення у Дніпрі. Світло з’явилося навіть у найвіддаленіших від центру частинах міста, де раніше освітлення не було зовсім.

Фахівці КП “Міськсвітло” наголошують: сучасні енергоефективні світильники, які зараз встановлюються на вулицях Дніпра, добре освітлюють простір, при цьому забезпечують істотну економію енергії в порівнянні зі світильниками попереднього покоління. А енергозбереження у воєнний час, у ситуації постійних ворожих ударів по енергетичній інфраструктурі, стало національним пріоритетом. Тому велика робота з модернізації освітлення у місті будет продовжуватись.

Фото Володимира Федорищева

Категорія: ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: