Skip to content

Бронетехніка з експозиції музею АТО Дніпра відправиться на передову

У Дніпрі музей АТО передав броньовану розвідувально-дозорну машину на потреби дніпровської бригади ТрО. Коштом благодійного фонду її відновлять та відправлять на Донецький напрямок. Вона буде служити у якості евакуаційного транспорту та для підвозу бойового комплекту на передовій. Повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на ДніпротВ.

На вуличній експозиції музею АТО у Дніпрі вже кілька років стоїть броньована розвідувально-дозорна машина.  За легендою, її передали Дніпру з Криму. Кажуть, що через це він і має такий пісочний камуфляж.

«Зараз до нас багато звертаються саме, як до музею військові і ми звичайно ж намагаємося допомагати чим можемо. Якщо їм потрібна якась техніка, яка у нас знаходиться, звичайно вони це брали, або деталі від машин, які знаходяться на вуличній експозиції. Або навіть повністю», – каже наукова співробітниця музею АТО Ганна Терянік.

До музею АТО звернувся благодійний фонд, який відремонтує БРДМ, встановить двигун, поміняє колеса. Після ремонту оновлену техніку передадуть 128 дніпровській бригаді ТрО.

«Сьогодні музей АТО нам дарує бронетехніку, будемо її ремонтувати, ставити двигун з «Мерседеса» і віддавати на передову, для хлопців буде виконувати функцію евакуації поранених і підводку БК на передову», – розповів засновник БФ «Міжнародний центр підтримки України» Богдан Шпак

Благодійники хочуть за 5 тисяч доларів відновити бронетехніку.  Завершити роботи планують за місяць. Машина відправиться на Донецький напрямок.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: