Skip to content

Ціни впали, але все ще кусаються: скільки коштує оренда житла на Заході України

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Оренда житла Львів, Івано-Франківськ

Ціни на довгострокову оренду житла на заході України стабілізувались. За словами спеціалістів з нерухомості, середньомісячна вартість наразі більше за показники довоєнних часів на 15-20%. Скільки ж коштує орендувати квартиру в найпопулярніших містах заходу України, розкажуть журналісти сайту “Наше місто”.

Львів

На самому початку повномасштабного вторгнення цінник на оренду у Львові виріс у 2, а подекуди у 3 рази. Квартиру менш ніж за 15-20 тисяч гривень знайти було важко. Станом на лютий 2023 року такі варіанти зустрічаються все частіше. Аналізуючи сайт з оголошеннями про оренду, бачимо, що 1-кімнатну квартиру у Львові можна винайняти за 10 тисяч гривень, 2-кімнатні – від 13 тисяч, 3-кімнатні – 18 тисяч.

Трускавець

У Трускавці варіантів для оренди значно менші, ніж у Львові. У курортному містечку можна винайняти квартиру в середньому за 12 тисяч гривень.

Моршин

Ще одне курортне містечко – Моршин. Щоб винайняти квартиру тут, прийдеться пошукати довше, ніж звичайно. Варіантів небагато, а ціни трохи менше львівських. Зважайте, що багато хто з власників хоче оплату за декілька місяців або ж залогову суму. Що ж до вартості, то розраховуйте мінімум на 12 тисяч гривень на місяць.

Івано-Франківськ

Найнижчими зі всіх аналізуємих виявились ціни в Івано-Франківську. Ціни на однокімнатні квартири тут стартують від 7 тисяч гривень на місяць. Нижча вартість і двокімнатних – приблизно 10 тисяч гривень.

Як бачимо, оголошень про оренду житла вистачає. Пам’ятайте про те, що шахраї теж не втрачають часу. Ніколи не переводьте жодних передоплат таким “рієлторам” за показ або ж бронь квартири.

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: