Skip to content

Пахлава медова: секретний рецепт популярного десерту

Пахлава – це східний десерт з багатою історією та безліччю шанувальників у всьому світі. Листкове тісто, горіхова начинка і трохи пряних східних спецій – ось рецепт невимовної насолоди. Пахлаву можна приготувати різними способами, і кожен із них буде неповторним і незабутнім. У кулінарній групі Facebook є рецепт, який нікого не залишить байдужим, пише «Наше Місто».

Інгредієнти

  • Олія вершкова – 350 г
  • Сметана – 300 г
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Борошно – 4 ст.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Цукор – 2,5 ст.
  • Волоський горіх – 2 ст.
  • Мед – 2 ст.л.

Приготування

Спочатку приготувати тісто. Борошно перетерти із 300 г олії в крихту. Додати 3 жовтки, сметану та соду, замісити тісто, прибрати його в холодильник на 1 годину.

Після того, як дістали, розділити на 8 однакових кульок.

Підготувати начинку: горіхи перемолоти, але щоб залишалися шматочки.

З’єднати 4 білки, цукор та горіхи.

Кожну кульку тіста тонко розкачати на поверхні, присипаній борошном.

На лист викладати листи тіста, розкладаючи на кожному рівномірно, але не монолітно начинку. Чергуючи: тісто-начинка.

Останнім шаром має бути тісто. Розрізати пиріг, що вийшов, на ромбики, змастити жовтком, прикрасити горішками. Випікати хвилин 40-50 при 200 градусах.

За 5-10 хвилин до готовності дістати, полити медом, розтопленим та перемішаним із 50 г вершкового масла. Повернути до духовки, довести до готовності.

Дуже важливо відзначити, що витягати з дека можна тільки пахлаву, що повністю охолола! Інакше вона розтечеться!

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: