
Пахлава – це східний десерт з багатою історією та безліччю шанувальників у всьому світі. Листкове тісто, горіхова начинка і трохи пряних східних спецій – ось рецепт невимовної насолоди. Пахлаву можна приготувати різними способами, і кожен із них буде неповторним і незабутнім. У кулінарній групі Facebook є рецепт, який нікого не залишить байдужим, пише «Наше Місто».
Інгредієнти
- Олія вершкова – 350 г
- Сметана – 300 г
- Яйця курячі – 4 шт.
- Борошно – 4 ст.
- Сода – 1 ч.л.
- Цукор – 2,5 ст.
- Волоський горіх – 2 ст.
- Мед – 2 ст.л.
Приготування
Спочатку приготувати тісто. Борошно перетерти із 300 г олії в крихту. Додати 3 жовтки, сметану та соду, замісити тісто, прибрати його в холодильник на 1 годину.
Після того, як дістали, розділити на 8 однакових кульок.
Підготувати начинку: горіхи перемолоти, але щоб залишалися шматочки.
З’єднати 4 білки, цукор та горіхи.
Кожну кульку тіста тонко розкачати на поверхні, присипаній борошном.
На лист викладати листи тіста, розкладаючи на кожному рівномірно, але не монолітно начинку. Чергуючи: тісто-начинка.
Останнім шаром має бути тісто. Розрізати пиріг, що вийшов, на ромбики, змастити жовтком, прикрасити горішками. Випікати хвилин 40-50 при 200 градусах.
За 5-10 хвилин до готовності дістати, полити медом, розтопленим та перемішаним із 50 г вершкового масла. Повернути до духовки, довести до готовності.
Дуже важливо відзначити, що витягати з дека можна тільки пахлаву, що повністю охолола! Інакше вона розтечеться!