Skip to content

У Дніпропетровській області зареєстрували випадок сказу

На Дніпропетровщині зафіксували випадок сказу, повідомляє Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України, пише сайт «Наше Місто».

Повідомляється, що це сталося в місті Тернівка Павлоградського району. Бродяча собака вкусила місцевого жителя. Відомо, що тварину не щеплювали від сказу, тому зараз постраждалий отримує антирабічну допомогу.

Ніхто не застрахований від укусів тварин. Найчастіше людей кусають домашні собаки, рідше — кішки та дикі тварини: лисиці, вовки, білки, кажани, їжаки тощо. Укус тварини — це рана з надзвичайно високою, майже стовідсотковою ймовірністю інфікування.

Сказ — вірусна інфекція, яка без правильної і своєчасної допомоги неминуче веде до смерті інфікованого. Інкубаційний період сказу зазвичай триває 1-3 місяці, але може варіюватися від 1 тижня до 1 року в залежності від різних факторів. Це означає, що симптоми хвороби можуть виникати протягом цього періоду з моменту укусу.

У разі інфікування людини показані негайна госпіталізація і введення антирабічної вакцини. Таких щеплень має бути п’ять: у день звернення до лікаря, а потім на 3-й, 7-й, 14-й і 28-й дні.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: