Skip to content

Школи Дніпра отримали мікроавтобуси від німецького Кельна (Фото)

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Автобуси від Кельна

Ще у жовтні 2022 року Дніпро підписав угоду про співробітництво з містом Кельн, яке вважається одним з найвпливовіших в Німеччині. Допомога не забарилась, і від муніципалітету Кельну до Дніпра надійшла допомога – два новеньких мікроавтобуси для потреб закладів освіти. Про це повідомляє “Наше місто”.

Авто розраховані на 15 місць кожне, щоб забезпечити потребу в перевезенні учнів.

“Ми завдячуємо муніципалітету міста Кельн. Маємо можливість передати два новеньких авто Ford Transit по 15 місць для шкільних закладів, щоб вони могли оперативно вирішувати свої задачі з перевезення учнів”, – розповіла директорка благодійного фонду “ТАПС” Юлія Дмитрова. 

Один автобус передадуть школі на лівому березі міста, інший – на правому.

“Ми дуже вдячні за те, що нашим школам передаються два таких мікроавтобуси, які будуть нам допомагати в перевезенні дітей. Розподілили для шкіл на правий, і на лівий берег, щоб територіально можливість була користуватися. Розуміємо, що транспорт потрібен і для олімпіад, конкурсів, змагань різних рівнів”, – розповіла  заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР Олена Яковенко. 

Директор школи, якій і передали один з мікроавтобусів каже, що він стане у нагоді для перевезення дітей на змагання, в яких вони активно приймають участь.

“В першу чергу плануємо використовувати ці автобуси для навчальних екскурсій, змагань. Це значно підвищить нашу мобільність, бо не завжди зручно переміщувати команди громадським транспортом. Основні змагання у нас – волейбол, баскетбол, футбол. Приймаємо учсать в міським, обласних та всеукраїнських змаганнях”, – каже директор школи на лівому березі Дніпра Владислав Полушкін. 

Фото: Валерій Кравченко

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: