Skip to content

Лінія магазинів EVA забезпечує комплексними обідами поранених захисників, які відновлюються у лікарні Дніпра

Лінія магазинів EVA забезпечує комплексними обідами поранених захисників, які відновлюються у лікарні Дніпра

Найбільша в Україні мережа з продажу косметики, парфумерії та товарів для дому – лінія магазинів  EVA – після 24 лютого не тільки виділяє допомогу необхідними товарами за запитами волонтерів, ЗСУ та ТрО, але й забезпечує комплексними обідами поранених захисників та захисниць, які відновлюються у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені І. І. Мечникова.

Страви для військових готують на потужностях ресторану для співробітників у центральному офісі компанії та доставляють до лікарні, де їх допомагають розподіляти волонтери штабу допомоги пораненим «Дніпро».

«Ця ініціатива виникла одразу після початку повномасштабного вторгнення, – розповідає працівниця EVA, кураторка проєкту Златослава Златіна. – До мене зателефонувала наша виконавча директорка Ольга Шевченко і доручила організувати для поранених бійців щоденні комплексні обіди. У лікарні таку пропозицію радо прийняли, після того, як перевірили сертифікати та переконались у якості та безпечності наших страв».

Понад 100 комплексних обідів працівники EVA готують та доставляють до лікарні щодня, включно з вихідними, адже все завжди має бути свіжим. До свят намагаються також порадувати захисників особливими смаколиками. Загалом же це – звичайні страви домашньої кухні для тих, кому не потрібна спеціальна дієта. Для пацієнтів, яким важко вживати тверду їжу, страви перетирають на пюре.

Частину продуктів компанія закуповує власним коштом і наразі вклала у це близько 800 000 грн. Дещо вдається отримати на волонтерських засадах.

«За весь час нам для приготування обідів передали продукти волонтери штабу допомоги пораненим «Дніпро», МХП дали своєї продукції, долучилася Асоціація Футболу Дніпропетровської області, а також компанія, яка займається замороженими овочами та фруктами. Але більшу частину ми забезпечуємо своїми силами», – пояснила Златіна.

За словами Вікторії Павлової, яка є волонетркою штабу допомоги пораненим «Дніпро», бійці на лікуванні дуже задоволені смачними та поживними обідами.

«Коли EVA запропонувала допомогу, ми радо погодились, бо, самі розумієте, що таке лікарняне меню. А так наші підопічні дуже задоволені. Звичайно, далеко не всі знають, що це саме допомога від EVA, але ж ми, волонтери, розуміємо, що за цим стоїть, яка робота», – розповідає Вікторія.

Штаб допомоги пораненим «Дніпро» працює при лікарні Мечникова ще з 2014 року. Допомагають всім, чим потрібно: від одягу до вирішення юридичних питань і розшуку рідних. Коли поранених доставляють до Мечникова, лікарі виконують свою роботу, а волонтери забезпечують необхідні засоби та ліки, яких не вистачає.

«Отримуємо допомогу з Європи, чимось допомагають бізнеси, друзі, волонтерські зв’язки. З великою кількістю компаній співпрацюємо саме в напрямі медицини, а, наприклад, баскетбольна організація Дніпра забезпечує наших поранених спортивними костюмами. Зрозуміло, що в особистому порядку зараз волонтери і просто небайдужі люди дуже допомагають по всій Україні. Але, чесно кажучи, не чула, щоб у якійсь іще лікарні це відбувалось так само системно, як комплексний проєкт», – поділилася Вікторія Павлова.

Нагадаємо, що лінія магазинів EVA з перших днів повномасштабної війни організувала Оперативний штаб для опрацювання запитів про допомогу від представників ЗСУ, ТрО, шелтерів для переселенців, медичних закладів, волонтерських та громадських організацій. Наразі він задовольнив понад 400 запитів з усіх куточків України та надав понад 120 000 одиниць необхідних товарів. Також до допомоги Силам оборони можна долучитися у будь-якому магазині EVA. В рамках проєкту «Підтримай захисників» (ініціативи EVA та фонду «Повернись живим») на касах є змога перерахувати будь яку добровільну суму для підтримки ЗСУ. Наразі до ініціативи долучились понад мільйон клієнтів мережі, а сума зборів склала близько 14 000 000 грн. На ці кошти фонд закупив для захисників України міношукачі, саперні комплекти, радіостанції та ще багато корисного необхідного обладнання.

Категорія: Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: