Skip to content

Пів сотні складних операцій на місяць: як придбане містом обладнання допомагає хірургам Дніпра лікувати більше пацієнтів

Новини Дніпра: Медичне обладнання антіограф

Попри всі складнощі війни Дніпро продовжує розвивати медичний простір і дбає про оновлення устаткування лікарень. Для міста це пріоритет, на якому наголошує мер Борис Філатов. Так для однієї з найбільших лікарень Дніпра місто придбало сучасний апарат, здатний швидко і точно обстежувати та лікувати патології різних судин. Це – частина нового реперфузійного центру, який завдяки цьому змогла створити лікарня.

Лише за січень тут провели понад пів сотні складних операцій не лише містянам, а й українським захисникам.

«Я хочу окремо підкреслити: це обладнання останнього покоління, що дозволяє робити надскладні операції. Це дуже важливо, оскільки на мільйонне місто такого обладнання лише декілька одиниць», – сказав Борис Філатов під час візиту до лікарні.

Мер подякував лікарям за їхню роботу та підкреслив: місто і далі підтримуватиме заклади охорони здоров’я.

Процес підключення ангіографа був тривалим, адже, окрім ремонту приміщення, де його розташували, треба було отримати ліцензії, зокрема, у Держінспекції ядерного регулювання.

Ендоваскулярний хірург Ігор, який має майже тридцятилітній досвід роботи, каже: про таке обладнання мріяв останні десять років.

«Новий сучасний апарат дозволяє робити малотравматичні втручання на артеріях і венах будь-якої частини тіла. Робиться через прокол – під місцевою анестезією. Через день-два можна виписуватися додому», – пояснює лікар. І додає: завдяки новому обладнанню та розширеній команді нейрохірургів нині лікарня змогла збільшити кількість операцій, а отже більше людей отримують допомогу.

У цьому пацієнтам з інсультом та інфарктом міокарда допомагає команда лікарів інтервенційної хірургії, а також судинних, нейро- та рентген-хірургів. Один з них – лікар Олексій. У червні він переїхав до Дніпра з Краматорська, і тут продовжує працювати за своєю спеціалізацією – хірургія серця і магістральних судин.

«Я проходив підготовку в Інституті серця і працював на встановлених там апаратах. Тож, за моїм досвідом, можу з впевненістю сказати, що наразі це найкращий апарат в Україні», – наголошує хірург.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: