Skip to content

Для безпеки дорожнього руху: на під’їздах до одного із мостів Дніпра встановлюють колесовідбійний брус

Новини Дніпра: Встановлюють колесовідбійний брус - Наше Місто

За дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова, в рамках чергування по місту, заступник мера Михайло Лисенко проінспектував хід робот із встановлення колесовідбійного брусу на одному із мостів Дніпра, повідомляє сайт «Наше місто».

Такі роботи вкрай важливі для безпеки дорожнього руху, проте, на жаль, виконувати їх у 2022 році у Дніпрі не могли через дію постанови Кабінету Міністрів № 590. Після внесення змін до постанови роботи відновилися.

«Вперше подібний брус з’явився у місті у 2019 році на Набережній Заводській, на ділянці від Амурського до Кайдацького мостів. Після того, як ми переконалися, що брус такого зразка дійсно дуже якісний та безпечний, ми розпочали активно його встановлювати.

Нагадаю, що колесовідбійний брус такого зразка є найбезпечнішою конструкцією, яка може захистити учасників руху по обидва напрямки в разі виникнення ДТП. Брус, який встановлюється буває двох типів. Перший – це двобічний, який розмежовує транспортні потоки та унеможливлює лобові зіткнення. У разі, якщо водій не впорається із керуванням, автівка просто не виїде на зустрічну смугу. До того ж такі конструкції є чудовим засобом профілактики порушень правил дорожнього руху, адже не дозволяють розвороти у невстановлених для цього місцях. Другий – однобічний брус, який запобігає виїзду транспорту на тротуар чи узбіччя», – розповів Михайло Лисенко.

Новини Дніпра:  Встановлюють колесовідбійний брус  - Наше Місто

Він додав, що сьогодні проходять роботи по встановленню саме однобічного брусу. На цій локації планується встановити близько 1500 метрів брусу та 2 демпфери на розподільній смузі мосту.

Новини Дніпра:  Встановлюють колесовідбійний брус  - Наше Місто

Загалом по місту, враховуючи зміни у постанову Кабінету Міністрів № 590, протягом року планується встановити брус на таких об’єктах: Амурський міст з правобережним та лівобережним підходами, на правобережному підході до Центрального мосту, проїзді Олександра Гальченка та закінчити просп. Слобожанський до виїзду з міста.

Новини Дніпра:  Встановлюють колесовідбійний брус  - Наше Місто
Новини Дніпра:  Встановлюють колесовідбійний брус  - Наше Місто

Всього планується встановити близько 5900 метрів колесовідбійного брусу.

Категорія: Новини Дніпра, Транспорт в Дніпрі

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: