Skip to content

В Україні кардинально змінять механізм виплат: нові правила

Ксенія Куземко

В Україні змінюються правила щодо надання житлових субсидій. З 1 лютого ті громадяни, які отримують житлову субсидію, повинні будуть самостійно переказувати гроші за спожиті послуги комунальним підприємствам. Про це розповіла заступниця керівника головного управління Пенсійного фонду на Житомирщині Світлана Антонюк, пише «Наше місто».

Починаючи з лютого кошти будуть зараховуватись на рахунок отримувача субсидії у банку. Якщо його немає або громадянин не надав відповідні дані, то кошти надійдуть в Ощадний банк.

З лютого 2023 року Ощадбанк не буде самостійно перераховувати гроші на надавачів комунальних послуг. Це означає, що українці самі повинні будуть зняти ці кошти та самостійно сплатити за користування житлово-комунальними послугами безпосередньо комунальним підприємствам та організаціям.

Пенсіонери зможуть і надалі отримувати субсидію через відділення Укрпошти у день виплати пенсії.

Нагадаємо, через пошкодження енергетичної інфраструктури в Україні тривають відключення електроенергії. У той же час деякі споживачі помічають, що, незважаючи на тривалу відсутність світла, сума у рахунку залишається незмінною, а інколи виявляється навіть більшою.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: