Skip to content

Золоті 2 копійки: в Україні за дрібні монети хочуть 90 тисяч гривень

В Україні монету номіналом 2 копійки 1992 року випуску продають за 90 005 грн. Така висока вартість обумовлена тим, що монета пробна і не була у вжитку. Через помилку в ескізі вінок на ній зображений вужчим за діаметром, ніж на інших монетах цього номіналу, випущених пізніше. Повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на дані електронного аукціону.

Ця монета, можливо, єдина у своєму екземплярі. Її продавець просить велику ціну, але вона цілком виправдана. До того ж монета має ідеальний стан.

Вона виготовлена із магнітної сталі, реставрації не підлягала. На її реверсі вказано номінал «2 копійки», на аверсі – напис «Україна», малий герб та дата випуску «1992». 

Новини Дніпра: дві копійки за 90 тисяч - Наше Місто

Коли виготовляли цю монету, її робили за ескізом 10-копійчаної монети. Діаметри 2 копійок та 10 копійок відрізнялися незначно, проте пізніше з’ясувалося, що 2 копійки діаметром більше. Пізніше цю помилку виправили, і монети номіналом 2 копійки 1993 року та подальших років випуску мали більший діаметр вінка на реверсі. 

Останнім часом на аукціонах почало дедалі більше з’являтися «рідкісних» 2 копійок 1992 року, які є добре підробленими фальшивками. Тому лише досвідчені нумізмати можуть оцінити справжню вартість монет і не потрапити на гачок до продавця-шахрая.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: