Skip to content

Українським сім’ям з дітьми роздадуть гроші: хто і скільки отримає

В Україні сім’ї з дітьми можуть подавати заявки на здобуття соціальної допомоги за допомогою Дії. Розмір допомоги залежить від того, яким критеріям відповідає одержувач. Як повідомляють у Telegram-канал Мінсоцполітики, записатися на тестування нової функції можна тут. Повідомляє сайт «Наше Місто».

Виплати доступні:

  • тим, хто усиновив дитину (10 320 грн. виплачують одразу, потім протягом трьох років щомісяця по 860 грн.);
  • тим, хто доглядає хвору дитину (4544 грн, якщо дитині до 6 років, 5666 грн – від 6 до 18 років)
  • самотньому батькові з дитиною (до 6 років – 2272 грн., від 6 до 18 років – 2833 грн.)

«Продовжуємо забезпечувати цифрову безбар’єрність. Сьогодні можна записатися на бета-тест сервісів сім’ям з дітьми на порталі Дія. Після успішного тестування окремі категорії батьків з дітьми зможуть подати заяву на отримання соціальних виплат від держави швидко, зручно та у будь-який час доби», – зазначила Оксана Жолнович, міністр соціальної політики.

Які ще є виплати для дітей

В Україні 2023 року сім’ї з дітьми зможуть отримувати щомісячні виплати. Розмір становитиме 2100 грн. Гроші отримають ті, хто має трьох дітей та більше. Як йдеться у роз’ясненні Мінсоцполітики, гроші платять доти, доки дитина не досягне 6 років. Допомогу багатодітним сім’ям було запроваджено урядом ще з 1 квітня 2019 року – батьки отримали можливість отримувати щомісячну допомогу у розмірі 2100 грн.

Оформити допомогу можна будь-якої миті, навіть якщо дитині вже виповнилося 5 років. Чим більша сім’я, тим більший розмір виплати (після третьої дитини на кожну наступну можна отримати додатково 2100 грн). Зазначимо, що у 2023 році розмір виплати не зміниться. До 2100 грн її підвищили ще у березні минулого року.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: